Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Utstilling: Kirsten Opstad

  The memories exploded and can be found everywhere.

  Kirsten Opstads utstilling ”The memories exploded and can be found everywhere” er Bærum Kulturhus´ syvende utstilling i serien av samtidskunstnere som man forventer vil prege den norske kunstscenen i årene fremover. Utstillingsserien er støttet av Norsk Kulturråd.

  Kirsten Opstad (Nærbø, Jæren, f. 1978) arbeider med maleri. Opstad flørter med tomrommet og mellomrommene i sine monumentale lerreter. Hun samler på øyeblikk, forsker på hva som er stort og lite, jakter på nærvær og tilstedeværelse. Hun vil fange hverdagen og bruker tingene som omgir oss til å fortelle historier. Hva skjer når minner eksploderer?

  Kirsten Opstad jobber mye med prosesser og serier. Over tid har hun arbeidet med portretter som speiler mange fasetter av det å være menneske. Hun fascineres av tomhet og ensomhet – at man aldri er ensom når en maler. Det er en intim dialog, en materialitet som har sin egen vilje. Det handler om å slippe kontrollen, ta imot motstand. Hennes kunstnerskap reflekterer en særegen miks av personlige opplevelser og samfunnets kollektive minne. Av kunstnere som inspirerer henne kan nevnes finske Helene Schjerfbeck og østerrikske Egon Schiele. Vår egen Hariton Pushwagner (Terje Brofos) kan man også ane innflytelse fra.

  Kirsten Opstad er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (1999-2002/2003-2004) og ved Academy of Fine Art under professor Heimo Zobernig i Wien, Østerrike (2002). Hun bor og arbeider i Oslo.

  Opstad debuterte på Høstutstillingen i 2010, og har stilt ut separat ved flere anledninger, blant annet i Ryfylkets vandreutstilling (2014), Bryne Kunstforening (2013) og Hå gamle prestegård (2010 og 2007). Året 2016 har vært et særdeles aktivt – med utstillinger i både Window Box på Tjuvholmen, Galleri Mr Furuki´s Guest House i Mashiko og Sekka Borderless Space i Tokyo, i Munchs vinteratelier på Ekely, Klepp Kunstforening, Lynx i Frognerparken i Oslo og Reed Project Gallery i Stavanger. Videre har hun vært en aktiv utstiller ved ulike gruppe- og kollektivutstillinger, blant annet ved Stavanger Kunstmuseum (2014), Cité Internationale des Arts i Paris (2009) og Galleri 21:25 i Oslo (2006), Bomuldsfabriken Kunsthall (2003) og Stenersenmuseet (2003).

  Utstillingen er kuratert av mag.art. Hilde Mørch og vises fram til 14. januar 2017.

  Facebookevent: Kirsten Opstad

   

  Print

  Forestillinger

  Priser

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender