• ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Tobias og dagen det smalt

Forestilling for barn fra 6 - 10 år

«Vi skal ta dere med på en reise inn i dinosaurenes fantastiske verden. Og vår guide på reisen er verdens fremste dinosaurekspert. Tobias! Tobias kan alt som er verdt å vite om dinosaurer, fra den minste lille filleøglen til giganten Tyrannosaurus Rex.»

Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Nesten alle kaller han for det faktisk. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt. Tobias er det fineste navnet han vet om og sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Bestevennen Pauline er i virkeligheten den eneste som vet hvem Tobias er. Hun prøver å hjelpe, men likevel føler Tobias det som da meteoren kolliderte inn i jorda og alle dinosaurene døde. Hva kommer til å skje hvis alle får vite hvem han egentlig er?

«Tobias og dagen det smalt» er en forestilling om identitet, dinosaurer og vennskap av Rimfrost produksjoner. Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt: det er mange måter å være menneske på.

«Tobias og dagen det smalt» vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018, og hadde premiere november 2017.

Takk til alle som har delt av sine historier, kunnskap og ekspertise.

Forestillingen vises også for skoleelever i 2. klasse som en del av Den kulturelle skolesekken (DKS) i Bærum.

Idé: Kristine Myhre Tunheim
    Regissør: Morten Røsrud
    Dramaturg: Lina Killingdalen
    Scenograf og kostymedesigner: Mari Lotherington
    Lysdesigner: Øystein Heitmann
    Komponist og lydprodusent: Aggie Peterson
    Lyddesigner: Andreas Wangsbro
    Skuespillere: Sebastian Legaard Engeland, Alexander Rindestu, Tonje Dreyer Sellevoll, Kristine Myhre Tunheim.
    Rekvisitør: Paul A. Dzur
    Scene: Rune Pedersen, Thomas Myrvoll
    Verksteder: Trond Håvard Gamst, Ane E. Johansen, Kenneth A Johansen, Bjørn Hugo Nilsen
    Systue: Ann Jorunn Pedersen, Gry Nordberg