Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

From Time to Time

ChampdAction & Serge Verstockt med Ensemble Modern

Komponist Serge Verstockt, kunstmusikkstjernene i Ensemble Modern og tverrkunstkollektivet ChampdAction fremfører fengslende multimediale verker.

Det multimediale verket «A la recherche de temps I and II» får frem det beste i Antwerpens sentrale komponist og lydkunstner Serge Verstockt når han samarbeider tett med sitt tverrkunstkollektivet ChampdAction og ett av den internasjonale kunstmusikkscenens mest anerkjente ensembler: Ensemble Modern.

I «A la recherche de temps I and II» får publikum høre og se to solister fra Ensemble Modern, Jaan Bossier (klarinett) og Megumi Kasakawa (bratsj), i musikalsk dialog med et fengslende video-segment skapt av ChampdAction.

I komposisjonsprosessen som ledet fram til «A la recherche de temps I and II» var Verstockt tvunget til å reflektere over et verdenssamfunn i tiltagende uro med krigshandlinger på flere kontinenter, en mørkeblå vind, nasjonalisme, Europas flyktningkrise og terrorhandlinger ute og på belgisk jord. Disse strømningene i vår samtid finner vi speilet i komposisjonen: bratsjen hvisker fram et klart uttalt budskap om menneskerettigheter i første sats. Hviskingen blir gradvis erstattet av et crescendo som ender i en vill punk-gig.

Tidlig i mars 2019 gikk den anerkjente amerikanske kunstneren Carolee Schneemann bort. På konserten ønsker komponisten Serge Verstockt å hedre denne pioneren innen feministisk kunst med et helt nytt verk. «Fuses» - et kjent Schneemann-videoverk fra sekstitallet blir nå tonesatt med ny elektronisk musikk fra Verstockt og skaper med dette en verdig hyllest til en respektert kunstner og akademiker.

Om Serge Verstockt og Ensemble Modern
Antwerpens store komponist og lydkunstner Serge Verstockt grunnla ChampdAction i 1987 og har gjennom sin fire tiår lange karriere kuratert en rekke store kunstprosjekter som «Hold Your Horses – Grand Opera de Trash», «Pianola», «Canticum Canticorum» og skrevet musikk til verker som Jan Fabre/Troubleyns «Requiem für eine Metamorphose».

Det Frankfurt-baserte Ensemble Modern har siden sin etablering i 1980 vært ansett som et av verdens ledende kunstmusikkensembler. Med solister fra Belgia, Bulgaria, Tyskland, Storbritannia, Hellas, India, Israel, Japan, USA og Sveits og en konsertkalender som dekker hele globen er det i sannhet et internasjonalt toppensemble som nå har plottet inn Sandvika og Bærum Kulturhus i sine reiseplaner.

ChampdAction er en belgisk innovativ produksjonsplattform og ensemble som fokuserer på musikkprosjekter i et bredt spekter av uttrykksformer. ChampdAction tar for seg spenning skapt mellom kultur, teknologi og samfunn og skaper nye kunstneriske bidrag i denne diskursen.
«A la recherche de temps I and II» er en samproduksjon mellom ChampdAction og Ensemble Modern.

ChampdAction & Serge Verstockt (Belgium-Antwerp) in collaboration with Ensemble Modern - Bærum Kulturhus.

 

Medvirkende

Konseptualisering og komposisjon: Serge Verstockt
Video: Serge Verstockt i samarbeid med Koen Theys
Klarinett: Jaan Bossier (A la recherche de temps I)
Bratsj: Megumi Kasakawa (A la recherche de temps II)
Lydtekniker: Wannes Gonnissen
Video/AV-tekniker: Istvan Leel-össy ontent 1

Program

A la recherche de temps I - clarinet & video (clarinet: Jaan Bossier/Ensemble Modern) - Serge Verstockt (15')

A la recherche de temps II - viola & video (viola: Megumi Kasakawa/Ensemble Modern) - Serge Verstockt (25')

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.
ABBL-medl.:
 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.
Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.
Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

Nyhet/Bonus: Gratis lesetilgang til Klassiskmusikk.com

Ved kjøp av billett til vår klassiske konserter i Sandvika Master Serien, får du også gratis lesetilgang til alle artikler til magasinet Klassiskmusikk.com frem til juni 2019. Klassiskmusikk+ eller KM+ som denne lesetilgangen kalles, gir deg full tilgang til alle saker på siden: redaksjonelt stoff som intervjuer, artikler, notiser og anmeldelser fra inn- og utland. Her finner du også streamede live-konserter og lydfiler. Koden for å få lesetilgang finner du på billetten til konserten.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 345.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender