These birds are flying to the North

Utstilling - Møt Antwerpen

Et unikt installasjonskunstprosjekt hvor digitale fugler skaper nytt tonespråk i møte med kulturhusets gjester.

Den flamske komponisten/kunstneren Serge Verstockt og kollektivet ChampdAction med et helt unikt installasjonskunstprosjekt i Bærum Kulturhus: «These birds are flying to the north» – rundt 70 mekaniske fugler som gjennom sin digitale sang skaper et nytt tonespråk.

I dette modulære installasjonsprosjektet har Serge Verstockt i Bærum Kulturhus’ tak hengt opp ikke mindre enn 70 mekaniske fugler i bur. Disse fuglene er ikke bare statisk veggpryd – de digitale fjærkledde små vesenene tar til seg lyden i rommet og svarer med vakker sang. Dette er et installasjonskunstprosjekt i kontinuerlig utvikling og som i løpet av sin levetid vokser sammen med kulturhuset og dets publikum.

«These birds are flying to the north» hadde sin premiere I 2013, og på mange måter kommer verket nå hjem. Som tittelen uttrykker det, fuglene flyr mot nord og lengre nord en Sandvika kommer de nok ikke med det første. Dette er så betydningsfullt for kunstneren at et tv-team tar turen fra Belgia for å dokumentere at Verstockts fugler endelig har nådd de nordlige breddegrader.

ChampdAction er en belgisk innovativ produksjonsplattform og ensemble som fokuserer på musikkprosjekter i et bredt spekter av uttrykksformer. ChampdAction tar for seg spenning skapt mellom kultur, teknologi og samfunn og skaper nye kunstneriske svar i denne diskursen.

Komponist og kunstner Serge Verstockt grunnla ChampdAction i 1987 og har gjennom sin fire tiår lange karriere kuratert en rekke store kunstprosjekter som «Hold Your Horses – Grand Opera de Trash», «Pianola», «Canticum Canticorum» og skrevet musikk til verker som Jan Fabre/Troubleyns «Requiem für eine Metamorphose».

Utstillingsperiode

Utstillingen står fra 9. januar - 22. juni 2019.

Møt Antwerpen

Utstillingen er en del av Møt-Antwerpen serien i Bærum Kulturhus våren 2019. Les mer om alle arrangementene HER