Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Syseminar

Kostyme - Indentitet - Mote

En tredelt seminarserie som retter søkelyset på kostyme, tekstil og (re)design.

Seminarene kan oppleves separat eller samlet, og kjøpes sammen med minst en av flg danseforestillinger: Skaut 28. og 29.feb, STATE 3.mars, Scottish Dance Theater 11. og 12.mars. Billettene kjøpes via lenker under fanen Billettkjøp lenger ned på siden.

Symaskinens oppfinnelse har hatt stor innflytelse på samfunnsutviklingen, og har bidratt til en enorm industriell vekst. Kostyme og design står sentralt i vårens danseprogram i Bærum Kulturhus. Med disse seminarer ønsker vi å belyse tekstil- som er et et svært viktig element i scenekunsten. 

Kostymer er med på å forme hvordan publikum leser innholdet i en forestillingen. Koreograf Ingri Fiksdal og kostymedesigner Fredrik Floen fokusere på hvordan design påvirker aktøren og oppfatningen av identitet i en scenisk setting. Her får man innblikk i prosessene som ligger bak et kunstnerisk uttrykk, samt valgene som er avgjørende for å komme frem til et design.

Bærum Kulturhus åpner dørene for aktører som jobber aktivt med tekstil og design i vårt lokalmiljø. Fretex og Sy Selv i Sandvika bidrar med å bearbeide tekstilindustrien gjennom å fokusere på gjenbruk og sy-kunnskap. Tekstilindustrien slik den er nå vil i fremtiden bidra til mer forurensning enn noen annen industri.

La deg inspirere av redesign, og få innblikk i det som trengs for å skape noe nytt gjennom gjenbruk.

Seminarene varer fra 1 time og 30 minutter til 2 timer.

Fotokred. bilder til seminar 3. mars: Anders Lindén og Istvan Virag

Seminar 28.februar -  med Katarina Grønmyr, FRETEX og Øyvind Bay, Sy selv

Tekstilbransjen totalt sysselsetter hver sjette arbeidstager på verdensbasis, og forurenser mer enn hele verdens fly- og skipstrafikk til sammen. Få innblikk i symaskinens historie og hvilken betydning den har hatt for samfunnsutviklingen. Ved å bruke tøyet dobbelt så mange ganger kan vi halvere plaggenes miljøfotavtrykk. Primus motor i Fretex Redesign, Katarina Grønmyr og Asker og Bærum Symaskinsenter - en av Skandinavias største faghandlere for symaskiner, møtes for å dele sin redesignkompetanse.

Seminaret holdes i forkant av forestillingen SKAUT av FRIKAR. Les mer om denne forestillingen HER

Praktisk seminar der deltagerne får prøve selv med tøy fra Fretex og maskiner fra "Sy Selv".

Seminar 3. mars - med Ingri Fiksdal og Fredrik Floen

Kostyme som identitet. I forkant av den forestillingen STATE har du mulighet til å delta på et seminar om kostyme og design. Et seminar med teoretisk og praktisk tilnærming til design. Møt koreografen bak den internasjonale suksessforestillingen STATE og kostymedesigneren bak bla. Björks «Vespertine». Vi får innblikk i et kunstnerskap som bruker design og kostymer som et utgangspunkt for bevegelse og form.

Sentralt i kunstnerskapet til koreograf Ingri Fiksdal står et ønske om å jobbe med koreografi løsrevet fra dansernes identitet. Vi som tilskuere skal oppleve skikkelsen som er i bevegelse fritt, uten å gå via dansernes forhandling med det hun gjør. Kostymedesigner Fredrik Floen har lagd kostymer for Fiksdals produksjonen Diaroma og sammen utvikler de nå nye kostymer for et kommende samarbeid. Fiksdal og Floen vil snakke om tilknytningen de har til å skape illusjoner og hvordan design er avgjørende for å oppnå dette. Videre blir det en praktisk del der deltakerne får lov til å teste og selv sette sammen ulike kostymer knyttet til tematikken, og avslutter med noen fysiske oppgaver med plaggene. Her får man muligheten til å kjenne på hvordan kostymet påvirker hvordan du beveger deg. Seminaret er åpent for personer med og uten forkunnskap om kostyme og dans.

Les mer om forestillingen STATE av Ingrid Fiksdal og Jonas Corell Petersen HER

Seminar 11. mars - med Katarina Grønmyr, FRETEX og Øyvind Bay, Sy selv

Redesign. I forkant av den forestillingen med Scottish Dance Theatre har du mulighet til å delta på et seminar om redesign med Katarina Grønmyr - Fretex og Øyvind Bay fra Asker og Bærum Symaskinsenter. 

Gjør som Scottish Dance Theatre – ta i bruk gamle plagg og la deg inspireres av redesign! Tekstilbransjen totalt sysselsetter hver sjette arbeidstager på verdensbasis og forurenser mer enn hele verdens fly og skipstrafikk til sammen. Få innblikk i symaskinens historie og hvilken betydning den har hatt for samfunnsutviklingen. Ved å bruke tøyet dobbelt så mange ganger kan vi halvere plaggenes miljøfotavtrykk. Primus motor i Fretex Redesign, Katarina Grønmyr og Asker og Bærum Symaskinsenter - en av Skandinavias største faghandlere for symaskiner, møtes for å dele sin redesign kompetanse.  

Les mer om Scottish Dance Theatre og deres forestilling RITUALIA & The Circle: HER

Muligheten til å bli mer miljøbevisst gir seg. Har du ubrukte eller ødelagte plagg liggende? Ikke kjøp nytt – ta det du har og gjør det til noe nytt og helt eget. Dette seminaret har en praktisk tilnærming til redesign med enkel og nyttig kunnskap om søm og snitt. 

Praktisk seminar der deltagerne får prøve selv med tøy fra Fretex og maskiner fra Sy Selv.

Billettkjøp

Billettene kjøpes som abonnement - dvs samlet for seminar og forestilling. Prisen for hvert seminar er kr 150,- og som seminardeltaker får man kjøpt billetter til forestillingene til kun kr 170,-

Seminar 28. februar + 1 eller flere forestillinger - kjøp billetter HER

Seminar 3.mars + 1 eller flere forestillinger - kjøp billetter HER

Seminar 11.mars + 1 eller flere forestillinger - kjøp billetter HER

Tre seminarer + 1 eller flere forestillinger - kjøp billetter HER

To seminarer + 1 eller flere forestillinger - kjøp billetter HER

 

Hjemmesider og facebook

Print

Forestillinger

Priser

Billettene kjøpes via lenker under fanen Billettkjøp lenger ned på siden

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender