Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Simon Ghraichy

Schumann og Debussy, i tillegg til spanske og latinamerikanske komponister

Simon Ghraichys (f. 1985) oppvekst kan trygt klassifiseres som kosmopolitisk. Fram til sekstenårsalderen bodde pianisten i Libanon, Mexico og Canada før han siden slo seg til ro i Paris. I den franske hovedstaden studerte Ghraichy ved Conservatoire à Rayonnement Régional de Boulogne-Billancourt og Conservatoire de Paris før han orienterte seg mot nord og tilbrakte flere år ved Sibeliusakademiet i Helsinki.

Ghraichy er nå basert i Paris og har de siste årene reist verden rundt for å gjøre solo-, kammer- og orkesterkonserter i sentrale konserthus som Carnegie Hall, Théâtre des Champs-Elysées, Kennedy Center og Berlinerfilharmonien.

I innspilt format stiller også Ghraichy i øverste divisjon – hans klaverinnspillinger gis ut av kvalitetsselskapet Deutsche Grammophon. Fjorårets album «Heritages» befestet Ghraichys posisjon som solid fortolker av velkjente komponister som Debussy og Heitor Villa-Lobos og som trygg los gjennom repertoaret til spennende og litt mindre kjente komponister som Ernesto Lecuona og Isaac Albéniz.

Gjennom studietiden og i løpet av sin utøverkarriere har Ghraichy også blitt tildelt en rekke priser og utmerkelser, i første rekke ved BNDES (Banco do Brasil) International Piano Competition i Rio de Janeiro, Manuel Ponce-konkurransen i Mexico og Georges Cziffra-stiftelsen.

Ghraichy er sitt opphav bevisst og har i programmeringen av konserten i Bærum Kulturhus, i tillegg til velkjente klaververk av Schumann og Debussy, også valgt å fokusere på spanske og latinamerikanske komponister som Ernesto Lecuona, Heitor Villa-Lobos, Isaac Albéniz og Arturo Marquez.

Novemberkonserten med Ghraichy vil dermed være en flott mulighet for å utvide repertoarkunnskapen litt. Å få oppleve et spansk/latinamerikansk klaverrepertoar som for mange vil fremstå som nytt og spennende, er en mulighet man ikke bør la passere. Ghraichy selv fremstår som en vital, karismatisk og litt ukonvensjonell utøver som byr på mye av seg selv fra scenen og i sosiale medier.

Med kritikerroste utgivelser på Deutsche Grammophon og en velfylt konsertkalender er det en klaversolist med tyngde som kommer til Sandvika i november. Her er det gode muligheter for å bli revet med av et karismatisk og energisk klaverfenomen som på mesterlig vis fremfører klaverkomposisjoner vi sjelden får høre på norske konsertscener.

Foto. Julien Benhamou

Nyhet/Bonus: Gratis lesetilgang til Klassiskmusikk.com

Ved kjøp av billett til vår klassiske konserter i Sandvika Master Serien, får du også gratis lesetilgang til alle artikler til magasinet Klassiskmusikk.com frem til juni 2019. Klassiskmusikk+ eller KM+ som denne lesetilgangen kalles, gir deg full tilgang til alle saker på siden: redaksjonelt stoff som intervjuer, artikler, notiser og anmeldelser fra inn- og utland. Her finner du også streamede live-konserter og lydfiler. Koden for å få lesetilgang finner du på billetten til konserten.

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen

Program

Robert Schumann (1810-1856)
Humoreske op.20

Claude Debussy (1862-1918)
Sérénade interrompue
Soirée dans Grenade

Pause

Ernesto Lecuona (1895-1963)
4 danzas Afro-Cubanas

Isaac Albéniz (1860-1909)
Asturias

Hector Villa-Lobos (1887-1959)
New-York skyline
Festa No Sertao (http://www.dailymotion.com/video/x3lzwj3)

Manuel M Ponce (1882-1948)
Intermezzo nr. 1

Arturo Marquez (1950- )
Danzon n.2

Varighet

2 timer inklusive pause

Facebook og Video

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 480.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender