ARRANGØR: Bærum Kultuhus

Silvia Pérez Cruz & Marco Mezquida

Jazz-, folkemusikk- og flamenco-kunst av beste spanske merke

Silvia Pérez Cruz er en høyt respektert vokalist og komponist som med finesse mestrer både jazz-, flamenco- og fadouttrykket. Som utøver, komponist og skuespiller har Sílvía det siste tiåret utviklet seg til en karismatisk historieforteller av stort format.

Sílvia vokste opp med musikerforeldre, og er utdannet som jazzsanger, pianist så vel som saksofonist. Mens hun studerte i Barcelona, dannet hun sammen med tre venninner flamencogruppen Las Migas, som fikk mye oppmerksomhet i Spania. Sílvía ble kontaktet av jazzbassisten Javier Colina med forespørsel om å synge på en plate med cubansk musikk – og måtte sette seg inn i tekstene. Slik ble historiefortellingen i musikken enda tydeligere for henne. Dette utnyttet hun til fulle på sitt første soloalbum, «11 de Novembre». Og med oppfølgeren «Granada», som kom i 2014, viste hun seg som en enda sterkere musiker enn noensinne. Hennes siste utgivelse er fjorårets «Vestida de nit», et album der hun videreutvikler sin fortolkning av tradisjonsrike spanske sanger parallelt med hennes egne, nye komposisjoner – det hele smakfullt akkompagnert av strykere.

For tre år siden spilte Sílvía hovedrollen i Eduard Cortés’ film «Cerca de tu Casa», en dansemusikal om en familie som i havner i finanskrisens gap og mister hjemmet sitt. En rolle som synes å være som skapt for Cruz, som har en helt særegen og svært så karismatisk scenepersonlighet.

Pianisten Marco Mezquida har for lengst vokst ut av betegnelsen «unge lovende». I dag er han en internasjonalt anerkjent jazzpianist som har spilt inn 35 album, hvorav 10 som bandleder. Gjennom tallrike turneer og innspillingsprosjekter har Marco virkelig vokst som utøver, komponist og arrangør og leverer nå på øverste hylle i alle kategorier.

Den Menorca-fødte, Barcelona-baserte pianisten har turnert i over 30 land på fire kontinenter og har spilt konserter på kredklubber som Blue Note i New York, SF Jazz i San Francisco, ATrane i Berlin, Münchens Unterfahrt, Bimhuis i Amsterdam og Porgy and Bess i Wien. Nå gjester han altså Bærum Kulturhus sammen med en av spansk musikks mest karismatiske historiefortellere – en kveld der rike sangtradisjoner møter samtiden og improvisasjonen i en helstøpt og intim duosetting.

1 time og 30 minutter uten pause

Hjemmeside

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen