• FÅ BILL!

Scottish Ensemble - Sandvika Master Series

Konsert med Bach, Beamish & Beethoven + stor sesongåpningsfest

Bach, Beamish & Beethoven – Glasgow-strykerne i Scottish Ensemble forener fortid og samtid i nydelig konsertprogram. Vi har altså hentet det beste skottene kan by på til denne dagen med konsert, utstillingsåpning, sekkepiper, feiring av Burns night og full cèilidh (fest!!). Kvelden er starten på både Møt Glasgow-serien og markerer sesongåpningen for Bærum Kulturhus våren 2020, og alle på konserten er selvsagt invitert til vår store skotske kveld i Bærum Kulturhus.

Scottish Ensemble er ikke helt som alle andre orkestre innenfor den klassiske musikken. Jovisst fremfører de store orkesterverk i tradisjonelle konsertsaler, men man kan også oppleve de dyktige utøverne på et shoppingsenter, på en festivalscene eller på den lokale puben. Fullt fokusert på hovedoppgaven: å skape musikk som berører.

Glasgow-ensemblet er viden kjent som ett av Storbritannias ledende strykeorkestre og under ledelse av sin kunstneriske leder Jonathan Morton har de skapt seg et lojalt publikum som verdsetter strykeorkesterets evne til å bevege seg mellom sjangrene og å skape store kunstneriske opplevelser – i konsertsalen så vel som på puben.

I 2019/20-sesongen feirer Scottish Ensemble sitt 50-årsjubileum med konserter i UK og i Europa. Til Sandvika kommer de jubilerende skottene med et spennende konsertprogram: tidløse monumenter som Bachs Brandenburgkonsert nr. 3 og Fiolinkonsert i a-moll pluss Beethovens Grosse Fuge. En fin kontrast til de tidløse og vakre verkene til de gamle mesterne er den britiske, nålevende komponisten Sally Beamish’ verk Seavaigers. Verket ble bestilt av Scottish Ensemble for å gi de særs dyktige keltiske tradisjonsmusikerne Chris Stout og Catriona McKay et rom for å improvisere og fusjonere folkemusikk med et kunstmusikkuttrykk. Resultatet er vakkert – virkelig vakkert.

På mange måter er konsertprogrammet et godt bilde på hva Scottish Ensemble er så gode på: å bringe tradisjoner og samtiden sammen i en smakfull miks som appellerer til mange.

Foto: Fraser Band, Peter Dibdin.

Program

Johan Sebastian Bach: Brandenburg Konsert No. 3 BWV 1048 - G-dur (med en tillagt largosats skrevet av Sally Beamish).
1. Allegro:
2. Adagio
3. Allegro Assai

Sally Beamish: Seavaigers, Solister: Chris Stout (fiolin) & Catriona McKay (harpe)

Sally Beamish: Dealer In Hope

Pause

Johan Sebastian Bach: Konsert for fiolin og orkester i a-moll (BWV 1041) Solist Jonathan Morton

1. Allegro Moderato
2. Andante
3. Allegro Assai

Ludwig van Beethoven: Grosse Fuge opus 133 i B-Dur

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum 3 konserter samtidig og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

Møt Glasgow-abonnement: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 3 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kort kan kjøpe inntil 2 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

Hjemmeside og Facebook

2 timer inklusive pause + fest.