• Sandvika Storband feat Felix Peikli

Felix Peikli med Sandvika Storband & Baur presenterer Goodman & Ellington.

Den fantastiske jazzklarinettisten Felix Peikli og Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur inviterer til en konsert med original swingmusikk slik Benny Goodman spilte den og smakebiter fra Duke Ellingtons velklingende repertoar. Benny Goodman's musikk fra 30 og 40 tallet var til tross for sin høye kvalitet populærmusikk i samtiden og står seg fortsatt sterkt. Felix er en mester på sitt instrument, allsidig og virtuos. Han behersker et bredt jazzrepertoar og skinner virkelig i klassisk swingende jazz. Eckhard er Sandvikas musikalske leder og en av våre fremst pedagoger og trompetister.

Felix Peikli: født og oppvokst i Oslo, ble introdusert til musikk gjennom det lokale skolekorpset da han var åtte. Etter å raskt ha utviklet en kjærlighet og lidenskap til musikk fikk Felix et album med Benny Goodman av sin bestefar og dette tente gnisten til det som kom til å bli en livslang læring og dedikering til den amerikanske kunstformen, jazz.

Til tross sin unge alder har Felix blitt tildelt utallige priser og stipender for sine utmerkelser og bidrag både til klarinettspill og bidrag til kulturlivet. Mest nevneverdig er fulltidsstipendiatet ved Berklee College of Music, der han tok Bachelor in Music Performance (2012). I New York har Felix samarbeidet og opptrådt med storheter som Wayne Shorter, Danilo Perez, Joe Lovano, Ralph Peterson Jr. og Marcus Miller. Sistnevnte var også gjestesolist på Felix kritikerroste debutalbum "Royal Flush" (2014). Han har senere utgitt "It's Showtime!" (2016) og "It's Showtime! Live" (2017).

Eckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

Sandvika Storband anno 2019 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Content 1

Solist på klarinett: Felix Peikli
    Musikalsk leder og trompet: Eckhard Baur

Trompeter:Bjørn Asper, Kim Koffeld, Sigve Nordstoga Hanssen, og Geir Hauge
    Tromboner: Audun Øksendal, Arild Johnsen, Bjørn Tveøy og Øistein Vethe (basstrb).
    Saxofoner: Kåre Løchsen, Audun Os, Kjetil Sletsjøe Svendsen, Jonas Ulleland og Jon Bakkelund.
    Piano: Arne Kirkhorn Rødvik
    Gitar:Johan Os Stave