Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Salif Keita

  Afrikas gylne stemme

  Afrikas gylne stemme fra Mali kombinerer tradisjonell vestafrikansk musikk med europeisk og amerikansk innflytelse. Verdensstjernens musikk er varm, melankolsk og livlig. Keita ble nylig hyllet for sin lange musikkariiere med AFRIMA Legendary Award.

  Salif Keita fikk sitt store gjennombrudd i 1987 med platen “Soro”, og rekken av senere plateutgivelser bekrefter posisjonen hans som «Den gyldne stemmen fra Mali». Musikken hans er varm og imøtekommende, munter, melankolsk og livgivende som vann i ørkenen.

  Det var ikke musiker Keita i utgangspunktet skulle bli. Som etterkommer av Sundiata Keita, krigerkongen som grunnla det maliske imperiet på 1200-tallet, tilhører sangeren en ærverdig kaste blant Mandinka-folket. Såkalte jeli – yrkestrubadurene – befinner seg imidlertid i andre ende av det sosiale hierarkiet. Salif foretok dermed en omvendt klassereise da han på tampen av tenårene bestemte seg for å bli musiker i storbyen. Velsignet med en strupe av de sjeldne, ble han etter kort tid med i rekkene til Rail Band, det offentlig finansierte husbandet på sentralbanestasjonen i Bamako. De første milepælene av noen utgivelser gjorde han med Malis ledende band Les Ambassadeurs. Den nå modne stjernen fortsetter å trosse normer. På solodebuten Soro tok han et triumferende steg inn i eketronisk pop, mens han gav seg i kast med samtidig klubbmusikk på sin så langt siste fullengder, Talé (sammen med blant andre Bobby McFerrin og Roots Manuva). Likevel er det nok den mer tradisjonsrike Moffou som står igjen som Salif Keitas mesterverk fra 2000-tallet: En modnet og lavmælt, men likevel voldsomt vital reise inn en mangefasettert musikersjel. Akkurat det man får når den afrikanske gullstrupen står på en scene.

  Til oss i Bærum kommer Salif Keita med sitt akustiske band.

  Varighet

  en og en halv time uten pause

  Hjemmeside

  Facebook

  Video

  Rabatter

  Plukk og Miks 2018: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

  ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 735.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender