Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Rykte Teater og Bærum Kulturhus

  Rykte teater: Sjøfareren

  av Fernando Pessoa oversatt av Willy Walder.

  Sterkt teater som dukker ned i bevisstheten. Hva er virkelighet og hva er drøm? «Truth is fiction, fiction is truth, and everything is strange beyond telling». Richard Zenith

  Rykte teater setter opp «Sjøfareren» av Fernando Pessoa. Innledning om dikteren og hans Lisboa ved Diana Santos og João Marques Lopes på Foajéscenen. Teaterstykket vises på Bærum Kulturhus' scene Underhuset.

  Det statiske, drømmende og psykologisk teaterstykket utspiller seg i et gammelt slott. Tre kvinner har likvake gjennom natten og håper at solen aldri skal stå opp.

  «Sjøfareren» er en reise inn i egen bevissthet, inn i en selv, inn i en dyp periodisk gjentagelse av refleksjoner, speil, minner, håpefulle fortider og falske erindringer; alle i form av drømmer om sannhet, virkelighet og selvet; drømmer som kan bli virkeligere enn verden, sannere enn det Skaperen tillater. Dette er en vandring gjennom Pessoas verden og hans oppdiktede identiteter.

  «O Marinheiro» eller «Sjøfareren» er det eneste teaterstykket Fernando Pessoas fullførte. Pessoa, som regnes som en av 1900-tallets største poeter, var nesten ukjent i sin samtid, men etterlot seg en koffert med litterære etterlatenskaper som viste seg å inneholde over 25 000 upubliserte tekster. Han var den første til å bruke betegnelsen heteronym, som innen litteraturen er en fiktiv dikterpersonlighet. Et heteronym er mer omfangsrikt enn et pseudonym, for det rommer ikke bare et annet navn, men også en annen personlighet.

  Pessoas roman, «Uroens bok», ble valgt inn som ett av litteraturhistoriens 100 viktigste verker da den i 2002 fikk plass i Verdensbiblioteket.

  Skuespillet er oversatt av Willy Walder. Regi ved Erik Borchsenius.

  Inntroduksjon: Lisboa gjennom Pessoa og andre forfattere

  Forestillingen starter på Foajéscenen med en presentasjon av Lisboa gjennom Pessoa og andre portugisiske forfattere, av Ana Rita Ferreira, Diana Santos og João Marques Lopes kl. 19.30, og fortsetter i Underhuset hvor Rykte teater fremfører "Sjøfareren".

  Medvirkende i Sjøfareren

  Skuespillere: Silje Torpen Kyvik, Ellen Randi Leirdal, Jorunn Ødegård.
  Regissør: Erik Borchsenius
  Produsenter: John og Eva Marie Bellis
  Kostymer: Eva Bellis
  Lyd/lys: Erik Borchsenius
  Scenografi: ”MANNSKAPET”, Aleksander Erlandsen, Stian Oftedal og Peder Langfeldt
  Videobakgrunn og foto: Erik Borchsenius
  PR: Silje Kyvik og John Bellis
  Sufflør: Julie Hellerud
  Økonomi: John Bellis

  Varighet

  Foredrag: ca 25 min. Forestilling: ca. 55 min.
  Total varighet: Ca. 1 time og 30 minutter.

  Rabatter

  Plukk og Miks Lisboa: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

  Plukk og Miks 2017/18: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

  ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 300.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender