Ragnhild Hemsing, fiolin & Julien Quentin, klaver

Spiller Grieg, Beethoven, Szymanowski og Wieniawski.

Ragnhild Hemsing skiller seg ut blant de nye talentene i Norge som en uvanlig allsidig artist. Hun har dype røtter i den rike norske folkemusikktradisjonen, og det gjør henne til en av de første artistene som på en vellykket måte smelter samme typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og fullt ut moderne måte.

Hemsing har et stort repertoar med klassiske soloverk for fiolin, og supplerer det med mer uvanlige og kompliserte verk skrevet for hardingfele. Innenfor samtidsmusikk kan nevnes samarbeidet med den norske komponisten Lasse Thoresen og den unge norske koreografen Hallgrim Hansegård. Sammen har de framført «Yr» av Lasse Thoresen, over hele Norge og på internasjonale scener. I etterkant har Hemsing spilt inn dette verket på plate – den første soloplata hennar – på plateselskapet Simax. Denne cd-en og innspillingen hennes av Halvorsens «Fossegrimen» op. 21 for Chandos med Bergen Filharmoniske Orkester og Neeme Järvi fikk strålende omtale av kritikerene. Etterpå inviterte Järvi Ragnhild Hemsing til å spille med Estonian National Symphony Orchestra i februar 2012.

Da hun kun var 14 år, debuterte Hemsing med Bergen Filharmoniske Orkester, der hun framførte Mendelssohns fiolinkonsert. Samme år spelte hun med Trondheim Symfoniorkester, og året etter ble hun invitert til å spille med Oslo-Filharmonien. Etter det har hun spilt med alle de støste norske orkesterene. Som solist med orkester de siste årene kan nevnes Minnesota Orchestra (Andrew Litton), DR SymfoniOrkestret, Residentie Orkest The Hague (Santtu-Matias Rouvali), Nordic Symphony Orchestra (Anu Tali), Ukrainian National Philharmonic Orchestra, Göteborgs Symfoniker, NDR Radiophilharmonie i Hannover (Eivind Gullberg Jensen), Tampere Philharmonic, MDR Sinfonieorchester Leipzig, Tonhalle-Orchester Zürich, Philharmoniches Orchester Freiburg (Fabrice Bollon), National Orchestra of Belgium (Ion Marin) og Düsseldorfer Symphoniker med et «carte blanche»-program.

Ragnhild Hemsing har vært gjesteartist ved alle de store festivalene og konserthusene i Norge, blant annet Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, kammermusikkfestivalane i Oslo, Stavanger og Trondheim, Nordlysfestivalen i Tromsø, Hardingtonar og Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, der ho har kombinert folkemusikk med eit klassisk repertoar. Hun har også opptrått på festivalene Cheltenham, Verbier, Bellerive og AlpenKlassik, og spilt recitaler i Wigmore Hall, Kennedy Center i Washington D.C., i Mariinsky Concert Hall, Beethovenfest Bonn, Moravian Autumn i Brno, WDR Köln og Schwetzinger SWR Festspiele.

Ragnhild Hemsings nye plateinnspilling «Northern Timbre» fra 2017 med pianisten Tor Espen Aspaas på plateselskapet 2L, har et tvers gjennom nordisk repertoar og har fått strålende anmeldelser.
Hemsing har mottatt mange priser, blant annet First Prize og European Union Prize under Kocian International Violin Competition. I 2012 fikk hun den prestisjetunge Arve Tellefsens Musikerpris. Etter debuten ved Beethovenfest Bonn 2013 fekk hun den anerkjente prisen Beethoven-ring av foreininga «Borgarar for Beethoven».

Hemsing er en velkjent artist på norsk radio og tv. Sammen med systeren Eldbjørg Hemsing spelte hun inn en timelang dokumentar om livet til Ole Bull – et program som fekk en EBU-pris.
Sammen med systeren Eldbjørg, er Ragnhild kunstnerisk leder av Hemsingfestivalen, ei kammermusikkfestival for intime møter med stor musikk i uke 8 i februar hvert år. Vinterfestivalen i Aurdal i Valdres ble etablert av søstrene i 2013. For mer info om festivalen, se www.hemsingfestival.com

Ragnhild Hemsing ble født i Valdres i 1988, i hjertet av Folkemusikk-Norge. Hun begynte å spelle fiolin da hun var fem år, og studerte ved det prestisjetunge Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og deretter med professor Boris Kuschnir i Wien. Hun speller på en fiolin bygd av Francesco Ruggeri (Cremona, 1694) som er utlånt frå Dextra Musica.

---

Eldbjørg Hemsing var opprinnelig satt opp til denne konserten, men hun er dessverre forhindret fra å spille hos oss den 18. mars. Vi er imidlertid så heldige at søsteren Ragnhild stiller i stedet. Programmet er nesten det likt, untatt verkene av Schubert er erstattet av Ludwig van Beethovens Sonate nr 8. Eldbjørg og vi i Bræum Kulturhus beklager denne endringen, men kan love at det blir en strålende aften.

E. Grieg: Sonata for fiolin og klaver no. 3, c-moll op. 45

Allegro molto ed appassionato
Allegretto espressivo alla Romanza
Allegro animato

L. van Beethoven: Sonate nr 8 for fiolin og klaver op. 30

Allegro assai
Tempo di menuetto
Allegro vivace

pause

K. Szymanowski: Mythes, Trois Poèmes op. 30

La fontaine d´Aréthuse
Narcisse
Dryades et Pan

H. Wieniawski: Légende op. 17

2 timer og 15 minutter inklusive pause

Hjemmeside og Facebook

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Serien består av fem konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

Plukk og Miks 2018: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)