Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Prime Time Orchestra

Prime Time Orchestra og Erlend Skomsvoll / Avlyst

Betraktninger fra en musikalsk oppvekst av Erlend Skomsvoll

Konserten er dessverre avlyst på grunn av dødsfall i nær familie.

Prime Time Orchestra anno 2018 møter Erlend Skomsvoll med en ny komposisjon skrevet for Prime Time Orchestra av Erlend Skomsvoll.  Konserten er en urframførelse og samtidig et "kick-off" for den nye Sandvika Vinterfestival - Art & Music som begynner samme dag

I 30 år har Musikkflekken i Sandvika vært en sentral scene for ny og spennende storbandmusikk. Flere etablerte storbandmusikere og komponister har brukt denne scenen til å utviklet sitt talent siden oppstarten i 1986. Derfor synes Prime Time Orchestra det er på tide å fremføre et verk til ære for en av de viktigste scenene for storband i østlandsområdet. Erlend Skomsvoll er derfor et åpenbart valg, siden han har vært et av de sentrale navnene både på Musikkflekken og selvfølgelig verden ellers, som en av de fremste komponistene for storband. På 90-tallet var band som "Hvorfor ikke" og "Musikkflekken Workshop Big Band" starten for både Skomsvoll som musiker og komponist, men også en rekke andre av dagens fremste norske jazzmusikere: Torben Snekkestad, Eivind Opsvik, Gunnar Halle, Anders Engen er noen av disse.

Verket som skal urfremføres er komponert av Skomsvoll for 17-24 musikere og ha en lengde på 60 til 90 min hvor ca halvparten er improvisasjon og skrevet i kontekst av Musikkflekkens egen historie

 Erlend Skomsvoll
«Pianist, komponist og orkesterleder Erlend Skomsvoll (f. 1969), har i over to tiår vært med å sette preg på norsk jazz. Skomsvoll er født og oppvokst i Bærum, hvor han på tidlig 90-tallet var viktig for amatørstorband-miljøet hjemme i Sandvika, blant annet Sandvika Storband og Musikkflekken Workshop Big Band. I 1994 flyttet han til Trondheim for å studere på jazzlinja (NTNU). Her startet han i 1996 sitt eget orkester, Skomsvoll Orkester (senere Skomsork). I samme periode var han også medlem av Wibutee.
I 1998 dannet han Come Shine sammen med Live Maria Roggen, Sondre Meisfjord og Håkon Mjåset Johansen. Come Shine var en umiddelbar suksess, og fikk i 2002 Spellemann i klassen jazz for albumet «Do Do That Wodoo». Etter nok en suksess med albumet «Come Shine: In concert» med Kringkastingsorkesteret fra 2003, tok bandet en pause, før de igjen gikk i studio og ga ut albumet «Red and Gold» i 2014. Skomsvoll ble hedret med Ellaprisen av Oslo jazzfestival i 2013. I 2014 ble han hedret med Norsk Jazz’ høyeste utnerkelse Buddyprisen og samme år fikk han også Spellemannsprisen i klassen klassisk.
Han har også fått flre stipend fra Den Norske Komponistforening til å skrive nye verk  for korps, orkestre og storband

Sangerinnen Karoline Wallace fra Stabekk deltar også på urframføringen og ellers i konserten.  Hun er utdannet på jazzlinjen ved Griegakademiet i Bergen og har også bodd og studert i Berlin og i København. Hun fikk i januar 2017 Bærum kommunes kulturstipend for 2017.

Prime Time Orchestra rangerer i dag som et av Norges ledende storband med tilholdssted i Sandvika. Orkesteret ble startet i 1981 og har utmerket seg som et prosjekt- og konsertband, og har samarbeidet med en lang rekke kjente norske og utenlandske solister og arrangører.
I orkesterets egne rekker sitter dyktige amatører sammen med profesjonelle- og semiprofesjonelle musikere og en stor vekt av studenter fra Norges Musikkhøgskole.
Prime Time Orchestra står musikalsk fritt og liker å jobbe innen ulike musikalske stilarter. De senere års samarbeid med artister som Lill Lindfors og Hector Bingert (Sverige), Peter Asplund og Margareta Bengtson (Sverige), og musikalsk leder Mats Hålling (Sverige), samt Robert Nordmark og Isabella Lundgren (Sverige).

Fra 2015 er Prime Time Orchestra utnevnt til et av Bærum kommunes Kulturfyrtårn.

Arrangementet er støttet av Bærum Kommune.

Korps og Storbandmedlemmer får "Eary Bird" rabatt frem til og med 8. mars. Billett til kr. 240-  inkl. angift.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 345.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender