Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Peter og Ulven

  Folkeeventyr møter storbandjazz. For hele familien med barn fra 5 år.

  Dette blir gøy! I Peter og Ulven får vi servert det velkjente eventyret, tonesatt av Prokofiev og fortolket av Scottish National Jazz Orchestras (SNJO) Tommy Smith, med Jakob Schøyen Andersen (kjent fra NRKs Hit for Hit) som karismatisk forteller.

  SNJO under ledelse av Tommy Smith er rette konstellasjonen når et klassisk stykke skal jazzes opp og tre inn i samtiden. Storbandet er anerkjent som ett av Europas ledende ensembler og turnerer utrettelig i inn- og utland med et bredt spekter av musikalske prosjekter. Kunstnerisk leder og dirigent Tommy Smith er på sin side en av Storbritannias mest kjente jazzutøvere og høster lovord som arrangør og dirigent. Jakob Schøyen Andersen, som de fleste nok har sett parodiere musikere og bransjefolk i suksess-serien Hit for Hit (NRK), er selvskreven som forteller.

  Peter og Ulven er et symfonisk dikt opprinnelig komponert av den russiske mester Sergej Prokofjev i 1936. Som i det opprinnelige stykket møter vi i 2020-jazzversjonen den unge Peter som er speider og bor hos besteforeldrene. En dag ser han en fugl og en and som krangler, men må rømme når en katt kommer. Bestefaren blir rasende og tar Peter inn, heldigvis, for utenfor kommer en ulv som sluker anden levende. Peter og fuglen fanger ulven og får hjelp av noen jegere med å frakten ulven til en dyrehage. I magen kvakker anden.

  I 2020-versjonen gjenfortelles Prokofjevs symfoni i storbandsetting med plenty av virtuositet, kreativitet og fortellerkunst. Dette er en særs vellykket blanding av eventyr og storbandswing der musikken omslutter teksten på en måte som gjør at man blir revet med. Hva skjer med anden? Hvordan går det med Peter? Hvor er ulven?

  Familieforestilling. Anbefalt for barn mellom 5 og 10 år.

  "“virtuosity and ingenuity with unadulterated theatricality… in a delightful collision between folk tale and big-band swing…” "
  The Scotsman

  "Aesthetically and artistically, a jazz version of Prokofiev's Peter and the Wolf is a risky venture. But hats-off to Tommy Smith and the Scottish National Jazz Orchestra for pulling off this convincing jazz corollary." Stuart Nicholson – Jazzwise

  Peter og Ulven er en del av vår Møt Glasgow-abonnementet. Kjøp billetter til minimum 3 forestillinger eller konserter i denne serien og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

  Varighet og anbefalt alder

  1 time uten pause
  Familieforestilling. Anbefalt for barn mellom 5 og 10 år.

  Facebook

  YouTube

  Print

  Forestillinger

  Priser

  100.00 - 155.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender