Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus og Akershus Teater

Patina

Å eldes med glans! Koreograf Arne Fagerholt.

«Patina» er en hyllest til våre mødre, bestemødre og oldemødre. En danseteaterforestilling med 26 damer i alderen 70 til 90 år pluss to unge jenter, til musikk fra kvinnenes ungdomstid frem til i dag. Suksessen fra Trøndelag bringes videre til Bærum hvor vi møte Bærumsdamer i danseriske scener hvor selve livet utspiller seg i all sin glede, sårhet og undring.

Forestillingen laget av den tidligere teatersjefen på Carte Blanche, koreograf Arne Fagerholt. Han ville få eldre damer til å  funkle i en danseforestilling verden aldri før har sett. Forestillingen hadde urpremiere ved Orkdal Kulturscene i 2012, og har siden gått sin seiersgang med gjestespill ved blant annet Trøndelag Teater, Den Norske Opera & Ballett, USA turné, TV-program og to høythengende priser. Damene fra Orkanger fikk en av sine livs opplevelser, og gir nå stafettpinnen videre til Bærumsdamene.

Patina betyr å eldes med glans.

Media bombarderes oss med retusjerte bilder av «perfekte», unge modeller, mens den egentlige skjønnheten ligger i livsvisdom og spor av levd liv. I PATINA blottstilles dette, i all sin ærlige sårbarhet, visdom og skjønnhet – en skjønnhet som kommer innenfra. Damene i «Patina» ønsker også å bli sett! De danser med hjertet, med sine forutsetninger og inviterer publikum inn i sin verden full av følelser, nostalgi og humor. Det handler om å fremstå som den man er, og blottstille rynker og skavanker, vise fram spor av selve livet.

Forestillingen, som skal vises i Bærum Kulturhus og Lillestrøm Kultursenter, er innstudert og tilpasset av en av dansenestorene i Bærum - Kirsti Skullerud. Ideen til produksjonen og samarbeidet kommer fra henne. Planleggingen i Bærum har foregått over to år, og Bærum Kulturhus, regionalt kompetansesenter for dans, er initiativtaker og produsent sammen med Akershus Teater.

Damene har vært samlet hver fredag på Ringhøyden eldresenter i halvannet år, og inntar Store Sal i Bærum Kulturhus med premiere 28. april under Dansens Dager 2016. Damene er råtøffe som har begitt seg ut på dette eventyret, og vi gleder oss til å gi dem vår hyllest!

Varighet: 60 minutter.

---

Forestillingen er støttet av Akershus fylkeskommune.
Produsert av: Bærum Kulturhus - regionalt kompetansesenter for dans og Akershus Teater.

Forestillingen skal videre på turné til Lillestrøm Kulturhus. Turneen er produsert av Akershus Teater og Bærum Kulturhus - regionalt kompetansesenter for dans.

---

I forkant av forstillingen «Patina» danses utdrag og stemninger fra duetten «En sang til dere» i foajeen i Bærum Kulturhus fra kl.18.30.

En nær og lydhør duett mellom to kvinner med levd liv. Duetten bringer frem minner fylt av glede, sorg, håp og kraft. Den er koreografert av Mia Habib og danses av Cecilie Lindeman Steen og Ingunn Rimestad, noen av Norges mest erfarne dansekunstnere som fortsatt er utøvende på scenen. Duetten er produsert av Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for Dans og støttet av Akershus fylkeskommune.

Medvirkende:

Koreografi: Arne Fagerholt
Prøveleder/koreograf: Kirsti Skullerud
Lysdesign: Steinar Lohne
Dansere: Solveig Hilleren, Gerd Dieserud, Vivi Hillern, Siss Lunde, Ruth Broen, Unni Høivang, Anne-Ma Salvesen, Tove Kirkerud, Unni Løvig Astrup, Jorunn Kvarv Bakken, Turid Kvale, Anne K. W. Olsen , Mimmi Jernquist, Marit Lovise Kolstad, Ingebjørg B. Liavåg, Arnlaug Reistad, Unni Hafden Manshaus, Inger Peris, Eva Marie Bellis, Ellen Flaaten, Marit Opsahl Grefberg, Gudrun Q. Rognerud, Ute Johanna B. Storli, Eva Kjevik, Bjørg Schinrud,
Ung jente: Ingeborg Lilla Ihle-Hansen Solberg og Thale Vikanes
Kostymer: Anne Esbjug
Fotograf: Erika Hebbert
Produsenter: Siri Leonardsen og Sandra Sandbye

Musikk: Collage av musikk fra Lirekassen, klassisk ballettmusikk og filmmusikk.
Tekster: Inger Hagerup, Eli Skaalmo og Olaf Bull.

Lillestrøm Kultursenter, 27 - 29. mai.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 345.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender