Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Øyvind Brække Sekstett

  Nye toner og nytt band for norsk jazzveteran.

  Tidligere i år kom Øyvind Brækkes debutplate, den svært så godt mottatte «Wilderness». Selv om dette er Brækkes første album som bandleder er han ingen nykommer på den norske jazzscenen. Trombonisten og komponisten har du garantert hørt mange viktige settinger, prosjekter og band i norsk jazz over de tre siste tiårene. Bandnavn som The Source, plateselskapet ECM og komponistoppdrag for ensembler som Scottish National Jazz Orchestra sier litt om hvilket nivå vi her snakker om.

  Brækkes trombone klarer å fargelegge, og skissere hovedlinjer i musikken på en genuint interessant, morsom og givende måte. Som komponist har han en original og unik musikalitet og skaperevne. Når så bandet han har satt sammen består av en fjellstø line-up fra norsk jazz’ førsterekke blir det hele en bunnsolid pakke: veteranen Knut Riisnæs på saksofoner, Bergmund Skaslien på bratsj, gitarist Jacob Young, Per Zanussi på bass og Erik Nylander bak trommene kan sine saker.

  Instrumenteringen med to blåsere og en bratsj i front reflekterer det varierte tonelandskapet Brække har beveget seg i de senere årene. Her snakker vi om ny musikk i skjæringspunktet mellom vestlig kunstmusikk og moderne kammerjazz. Frykt ikke om dette høres litt skummelt og avansert ut: dette er rett og slett flott, ny musikk mange kan like.

  Varighet: 2 timer inklusive pause

   

  Varighet

  1,5 timer inklusive pause

  Facebook

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 295.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender