Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Opp fra havet

Familieforestilling med trioen Fortellevill for barn fra 5 år

Opp fra havet er en spennende familieforestilling med fortellerkunst, folkemusikk og dans skapt av trioen Fortellevill.

Forestillingen baserer seg på de tradisjonelle eventyrene “Jack og havfruen” og “Fiskeren og hans kone”, og tematiserer forholdet mellom forestilling og virkelighet, hva som kan skje når et tilsynelatende uskyldig vesen tas ut av sitt naturlige element, og hvordan en stadig større sult etter rikdom kan endre et menneske. Musikken som brukes er en kombinasjon av egne komposisjoner og tradisjonell norsk folkemusikk, sunget og spilt på akustiske instrumenter.

Trioen Fortellevill består av tre utøvere som alle er erfarne på hvert sitt felt og tidligere har jobbet sammen i forskjellige konstellasjoner, bl.a. på prosjekter som har turnert skoler og barnehager.

Foto: Erlend Berge

 

 

 

 

Medvirkende

Forteller Torgrim Mellum Stene er en internasjonal fortellerkunstner som har trollbundet store og små verden over med sine historier siden han startet karrieren i 2006. Han jobber ofte sammen med andre kunstnergrupper, særlig dansere og musikere. Eksempler er "I Vesterled", et interaktivt vandreteater for barn i skolealder og "Hvor er Bolla Pinnsvin?" og "Den Fantastiske Mikkel Rev", konsertforestillinger for de minste med musiker Morten Minothi Kristiansen. Torgrim turnerer ofte i Skandinavia og Europa som del av den flerspråklige fortellertrioen 3Troubadours. Her hjemme har han også laget flere bestillingsverk for museer, litteraturhus og institusjoner.

www.kloverknekten.no

Musiker Jon Hjellum Brodal er født og oppvokst i Oslo. Våren 2014 ble han uteksaminert fra kandidatstudiet i utøvende folkemusikk ved Norges musikkhøgskole, og i tiden etterpå har han vært aktiv som solist og utøver i flere band. Blant annet folkemusikktrioen VRANG og samtidsensemblet ÄIO. Jon har også jobbet som utøvende komponist, blant annet for det finske dansekompaniet Väkevä Collective (Ruija, 2015), og med forteller Anette Sandvær og regissør Dominic Kelly (Veslefrikk, 2016). Sammen med VRANG slapp han albumet SæterSoul våren 2017 (utgitt på Kirkelig kulturverksted). Trioen er for tiden på lanseringsturné (april/mai). VRANG driver ellers utstrakt skolekonsertvirksomhet med forestillingen Tinnsoldaten (Kulturtanken/DKS).

www.jonbrodal.com

www.sandvarbrodal.com

www.vrangtrio.com

Musiker Tuva Færden er født og oppvokst i Oslo. Våren 2014 ble hun uteksaminert fra kandidatstudiet i utøvende folkemusikk ved Norges Musikkhøyskole, og i tiden etterpå har hun vært aktiv som musiker som solist og i ensemble. Blant annet folkemusikktrioene VRANG og Raabygg og trioen Lambertz/Aas/Færden. Tuva har også vært danser og musiker i dansekompaniet Villniss (Førde og Bø i Telemark, 2015) I tillegg til folkemusikken fordyper hun seg i indisk musikk. Sammen med VRANG slapp hun albumet SæterSoul våren 2017(KKV). Raabygg slapp albumet sitt Ein Etter Far høsten 2016. VRANG driver ellers utstrakt skolekonsertvirksomhet med forestillingen Tinnsoldaten (Kulturtanken/DKS). Tuva har vært musiker i mange sammenhenger knyttet til danseundervisning og danseforestillinger. Hun har også vært hardingfeleinstruktør på en rekke folkemusikkurs for barn og unge.

www.vrangtrio.com

www.raabyggband.no

 

Hjemmeside

Facebook

Varighet og anbefalt alder

Varighet: 1 time

Anbefalt alder: Fra 5 år

Print

Forestillinger

Priser

100.00 - 155.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender