Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Olli Mustonen - klaver

med Det Norske Kammerorkester - Sandvika Master Series

Pianisten, dirigenten og komponisten Olli Mustonen kommer til oss og viser seg frem i full musikalsk bredde. Vi liker disse multitalentene som på mange måter er som komponistene var på 1700- og 1800-tallet. De komponerte, fremførte selv sine egne verker og dirigerte når de ikke bekledde solistrollen. Vi er i spesialiseringens tidsalder og det er deilig å bryte opp med disse «totalmusikerne» som leverer hele musikkpaletten gjennom sine ulike talenter.

Mustonen omtales ofte som en komplett kunstner og er en av de mest ettertraktede pianister i sin generasjon. Han spiler jevnlig i prestisjetunge konserthus med verdens ledende ensembler som Berlin Filharmoniske Orkester, Chicago Symphony, New York Philharmonic og Royal Concertgebouw i samarbeid med dirigenter som Ashkenazy, Barenboim, Boulez, Eschenbach og Harmoncourt. Ved siden av sin rolle som pianist er han også en høyt respektert komponist, og nylige høydepunkter omfatter urfremføring av sine første og andre symfonier med Tampere Philharmonic og Helsinki Philharmonic. Som dirigent har han gjestdirigert blant andre Deutche Kammerphilharmonie, NHK Symphony Tokyo og Lucerne Symphony Orchestra. Han har gjort flere innspillinger for Decca, Ondine og BIS.

Beethovens 3.symfoni, Eroica åpner andre avdeling. Beethovens fasinasjon for Napoleon var inspirasjonen til symfonien, og skuffelsen til Beethoven må ha vært stor da Napoleon utropte seg selv til keiser og med det viste at han var en like pompøs og selvopptatt leder som de han hadde kastet fra makten.  Men symfonien står der som en struttende energibunt av livsglede, og en iboende tro på frigjøring og humanisme. 

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli ett av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA og Asia flere ganger. Nærmere 40 innspillinger er lansert der det meste av repertoaret for strykeorkester er spilt inn samt flere innspillinger med solister som Leif Ove Andsnes, Terje Tønnesen, Iona Brown og Tine Thing Helseth. Orkesteret har spilt med en rekke norske og internasjonale solister, og har alltid lagt vekt på å presentere musikk fra vår egen tid som del av konsert-repertoaret. Faste kunstneriske ledere og gjesteledere har vært bla. a. Lona Brown, Leif Ove Andsnes, Martin Fröst, François Leleux og Steven Isserlis samt vår nåværende kunstnerisk leder, Terje Tønnesen, som har innehatt denne rollen siden starten.

Medvrikende / Det Norske Kammerorkester:
Fiolin I: Daniel Bard , Paul Ezergailis, Ali Rayner, Maria Angelica Carlsen, Bjarne Magnus Jensen, Sara Chen, Madelene Berg , May Kunstovny
Fiolin II: Aslak Juva, Sara Övinge, Guro Asheim, Ren Jian, Simona Bonfiglioli, Hans Petter Mæhle, Eva Stalheim
Bratsj: Hanne Skjelbred, Marthe Husum, Njord Kårason Fossnes, Ivan Zecevic
Cello: Audun Sandvik, Theodor Lyngstad, Erlend Habbestad, Jan Clemens Carlsen
Fløyte: Freuke Oesmann, Trond Magne Brekka
Obo: Gaetan Schwab, Marianne Svening
Klarinett: Björn Nyman, Ingvill Hafskjold
Fagott: Per Hannisdal, Embrik Snerte
Horn: Julius Pranevicius, Marie Solum Gran, Bernhard Hoffmann
Trompet: Mark Bennett, Reidar Hjelmengen
Pauker : Tom Vissgren

Program

O. Mustonen: Triptych for string orchestra

W.A.Mozart: Klaverkonsert nr.25 i C-dur, K.503

L.v.Beethoven: Symfoni nr.3 i Ess-dur, op.55

Varighet

2 timer inkulsive pause

Hjemmeside og Facebook

Rabatter

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Serien består av fem konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

Plukk og Miks 2018: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 480.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender