Michel Camilo with special guest Eliel Lazo

Latin-jazz fra øverste hylle med pianonestoren Camilo og perkusjonsfenomenet Lazo

Fra Santo Domingo og Havana via NYC og København til Sandvika: latin-jazz fra øverste hylle med pianonestoren Michel Camilo og perkusjonsfenomenet Eliel Lazo.

Pianovirtuos og komponist. Bandleder, foredragsholder og gjesteprofessor. Produsent for listetoppende låter. Grammy-, Latin Grammy- og Emmy-vinner. Michel Camilos merittliste er lang og imponerende - like imponerende er entusiasmen, livsgleden og den musikalske gløden han legger for dagen, både som pianist, komponist og som produsent.

Camilo er født og oppvokst i Santo Domingo, den Dominikanske Republikk - til Sandvika kommer Camilo sammen med den cubanske perkusjonisten Eliel Lazo for å presentere et konsertrepertoar som peker tilbake på Camilos karibiske røtter samtidig som det er solid rotfestet den amerikanske jazztradisjonen.

Som pianist nyter Camilo godt av en finslepen teknikk og stø rytmesans - som komponist har han rendyrket evnen til å la Latin-rytmer og jazzharmonikk smelte sammen til et helstøpt uttrykk. I samspill med Lazo klarer Camilo å skape et lydbilde som låter langt større enn det man kan forvente av et piano og en perkusjonsrigg. Camilos venstrehånd hamrer ut basslinjer de fleste bassister vil slite med å kopiere mens høyrehånd legger ned lekre og komplekse akkorder – over det hele flyter improviserte linjer som responderer på alle de rytmiske krumspringene Lazo legger ut på. Det hele er virtuost og imponerende men samtidig vart og stemningsfullt – noe bare et fåtall utøvere klarer å balansere.

Gjennom sin karriere har Camilo operert som en respektert brobygger mellom jazz, klassisk, populærmusikk og world-music, noe som har resultert i en rekke Grammy-, Latin Grammy- og Emmy-priser. Lista over storheter Camilo har samarbeidet med er mildt sagt imponerende: Dizzy Gillespie, Paquito D’Rivera, George Benson, Tito Puente, Herbie Hancock, Mongo Santamaria, Joe Lovano, Arturo Sandoval, Chucho Valdés, David Sánchez, Jaco Pastorius, Gloria Estefan, Dave Valentin, Airto & Flora Purim, Anthony Jackson, Dave Weckl, Michel Petrucciani, Gonzalo Rubalcaba, Stanley Turrentine, Toots Thielemans, Michael Brecker, Randy Brecker, Eddie Palmieri, og Esperanza Spalding er et lite utvalg av tungvektere som har kunnet glede seg over Camilos evner som pianist, komponist eller produsent.

Ikke nok med at Camilo spiller i jazzens førstedivisjon, han har også komponert flere større orkesterverk innen kunstmusikken og fremført disse med blant annet BBC Symphony Orchestra. Camilo har også mestret rollen som klaversolist med orkesterinstitusjoner som National Symphony Orchestra, symfoniorkestrene i Detroit og Cleveland samt med Los Angeles Philharmonic. I konsertsesongen 2016/17 ble Camilo invitert til et lengre residency ved ærverdige Wiener Konserthaus – nok et bevis på hans evne til å operere i flere musikalske leire.

Den Cubanskfødte, København-baserte perkusjonisten Eliel Lazo har samarbeidet med store navn som Chucho Valdes, Herbie Hancock, Airto Moreira, Bob Mintzer og Wayne Shorter. I likhet med Camilo har Lazo en umiskjennelig karibisk signatur i sitt spill, finslepent etter nesten to tiår som etterspurt perkusjonist og plateartist. Sammen skaper de to et lydbilde som kanskje best kan beskrives som en karibisk storm som slipper kreftene løs på 88 tangenter og et assortiment av trommer.

Anmeldelser

“The amiable Latin-jazz piano virtuoso’s hugely entertaining show was a single-set tour de force – it's remarkable the piano didn't collapse in defeat”. (5/5) The Guardian

“There's tremendous propulsion, clarity, and strength in play when Camilo takes to the bench, and there's truly no place better to hear that than in a solo setting”. (5/5) All About Jazz

Hjemmeside og Youtube

1 time og 30 minutter uten pause.

Plukk og Miks: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.