• ARRANGØR: Bærum Kulturhus - regionalt kompetansesenter for dans

Mia Habib - En sang til dere

En nær og lydhør duett mellom to kvinner med levd liv

Duetten danses i forkant av forestillingen "Patina" som vises i Kulturhusets Store Sal. Det er gratis adgang og danseduetten vises i foajeen i Bærum Kulturhus fra ca kl. 18.30.

«En sang til dere» tar utgangspunktet i en relasjon mellom to kvinner. Duetten bringer frem bilder og historier gjennom dansernes kropper om levd liv, om minner fra langt tilbake, om kroppen som har vandret lenge. Kroppen brukes i denne duetten som et kart fylt av minner. Sammen og alene bringes disse minnene opp. Minner fylt av glede, minner fylt av sorg, minner fylt av håp og kraft.

Duetten er en nær og lydhør forestilling som viser hvordan to mennesker erkjenner at livet også har en slutt. Den peker på viktigheten av nærhet og kontakt i en epoke i livet hvor mange kun lever med minner i fortiden uten å sanse nåtiden.

«En sang til dere» er koreografert av den norske koreografen Mia Habib og er utviklet ut ifra et større prosjekt med 46 mennesker kalt «a song to…» som hadde premiere på Dansens Hus 19. sept. 2015.

Duetten dansens av Cecilie Lindeman Steen og Ingunn Rimestad, noen av Norges mest erfarne dansekunstnere som fortsatt er utøvende på scenen. Begge har gjennom et langt yrkesliv nådd sitt publikum på en nær og sensitiv måte.

Mia Habib Produksjoner er basert i Oslo med stor internasjonal virksomhet, og arbeider med scenekunst så vel som, utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning, mentorvirksomhet og kuratering. Hun har vært co-produsert av en rekke institusjoner over hele Europa. Dette er Mia Habibs andre samarbeid med Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for Dans. Habib har vært festivalsjef for en dansefestival i Jerusalem og er en av initiativtakerne av det internasjonale kunstnettverket Sweet & Tender Collaborations. Av utdanning har hun en M.A. i konfliktløsning og forhandling ved Tel Aviv University, og en B.A. i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo.

«En sang til dere» er produsert av Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for Dans (BK-RKD) og skal på turné til 10 bo og behandlingssenter i Bærum kommune fra 25. – 29. januar 2016.
    Forestillingen spilles som en sight spesific i Bærum Kulturhus i forkant av forestillingen «Patina» og som en del av BK-RKD sitt Dansens Dager program.

Koreograf: Mia Habib
    Utøvere: Cecilie Lindeman Steen & Ingunn Rimestad