Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Mathias Eick Quintet

  En av Europas mest profilerte jazzmusikere

  Norsk jazz på sitt aller beste: lyrisk, melodisk og akk så vakkert fra Mathias Eick og hans internasjonalt bejublede kvartett.

  - Jeg ville denne gangen følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, og føye meg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som jeg er vokst opp med. Målet har vært å ta musikken tilbake til de nordiske strøk, og gjøre den mer personlig, sier Mathias Eick –et av norsk jazz’ største navn om musikken man kan nyte i Bærum Kulturhus i november.

  Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick står fjellstøtt i de fleste settinger: som respektert bandleder, i Jaga Jazzist, i tospann med Elvira Nikolaisen eller i tett samspill med Trondheim jazzorkester og Chick Corea eller Iro Haarla, DumDumBoys, Turboneger, Motorpsycho, BigBang og Manu Katché for den saks skyld.

  Et av verdens største jazztalenter er en merkelapp som ofte har blitt hentet fram siden Mathias for første gang inntok rollen som bandleder, komponist og trompetsolist tidlig på 00-tallet. I fjor kom hans siste ECM-utgivelse, «Ravensburg» – et vitnesbyrd om en trompetist som er han på god vei til å finne veien helt hjem.

  Albumet og låtene som fremføres i Sandvika i november kan sees på som en reise hjem, en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament.

  - Min inspirasjon har vært familien, min kjære, mine små barn som aldri slutter å overraske, og alle de emosjonelle situasjonene som oppstår på den scenen vi befinner oss aller mest, nemlig i hjemmet, forteller han om Ravensburg.

  Eidsfossgutten har mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals’ Organizations «International Jazz Talent», Statoilstipendet og DNB-prisen. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger.

  Bandet består av Torstein Lofthus på trommer, som ved siden av bassist Audun Erlien, pianist Andreas Ulvo og Stian Carstensen på strengeinstrumenter utgjør Eicks eminente Quartet.

  Foto: Colin Eick

   

   

  Rabatter

  Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikka-kort kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikka-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kort kan kjøpe inntil 2 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Hjemmeside og Facebook

  YouTube

  Varighet

  2 timer 

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 345.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender