Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Marius Neset Quintet

Jazz med en av Norges nye saksofonstjerner.

Marius Neset har i lang tid hatt stø kurs mot jazzens øverste sfærer. Da det toneangivende og innflytelsesrike magasinet Downbeat i 2016 pekte på 25 unge navn for framtida, var Marius fra Os den eneste europeeren på den eksklusive lista. Noe som sier mye om den enormt høye statusen Neset etterhvert har fått internasjonalt!

Både som komponist og musiker trives Neset i det store formatet, og han har nylig avsluttet et omfattende prosjekt sammen med London Sinfonietta. Til Bærum Kulturhus kommer han med sin egen kvintett, der han blant annet har svenske Petter Eldh ved sin side. På sin siste utgivelse, fjorårets Circle of Chimes, møter vi en bråmoden og stilsikker komponist som forener sitt virtuose saxspill med komplekse men også melodiske komposisjoner skrevet med et sikkert grep om instrumentering og arrangering. Energisk er et adjektiv som faller naturlig å ty til når Neset skal defineres som solist, komponist og bandleder. Gå ikke glipp av denne muligheten for en solid energi-innsprøyting fra scenekanten på lørdag.

2017 var et fantastiskt år for Marius:

- April: FIkk ECHO-jazz, en av Tysklands mest prestigfylte musikkpriser
- Juni: Spilte for Wayne Shorter på Polarpris-gallaen. Se her: Youtube
- Juli: Kongsbergs store pris (og skal skrive et verk som framføres på festivalen 2018)
- August: Nominert til EDVARD-prisen (åpen klasse). Les mer her: Tono, Edvard-prisen
- September: Ny plate Circle of Chimes sluppet på ACT (sept).  Musikken som Marius skrev for nyttårskonserten på Kölner Philharmonie med Lionel Loueke och Andreas Brantelid gjestesolister.
- Oktober: Releaseturné med konserter blant annet på Tromsø Jazzclub, Molde og Oslo  - Nasjonal Jazzscene Victoria

Marius kommentar: - Å bli nominert til EDVARD-prisen er en stor ære for meg, det er en pris jeg setter veldig høyt. Jeg er veldig takknemmelig ovenfor alle som har vært involvert i prosjektet, det var et stort og omfattende prosjekt, og det ligger mye hardt arbeid bak dette albumet. Det betyr derfor veldig mye for meg å få en slik anerkjennelse for musikken, det gjør meg utrolig glad og stolt.

Foto: Lisbeth Holten

Medvirkende

Marius Neset – saksofon
Dan Nicholls – piano
Jim Hart – vibrafon
Conor Chaplin – bass
Joshua Blackmore – trommer

Varighet

2 timer inklusiv pause

Hjemmeside og Facebook

YouTube

Rabatter

Plukk og Miks 2018: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 395.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender