Maria João Pires og Miloš Popović - klaver

Verk av Mozart og Schubert. Siste konsert i Norge!

Blant klodens fremste pianister gjennom flere ti-år elskes Pires for sitt inderlige spill uten ytterlighet og fakter. Født i Lisboa og med en rekke prosjekter i kunstens og musikkens tjeneste, bringer Pires sin elev Miloš Popović med til konserten i Sandvika. Verk av Mozart og Schubert står på kveldens program.

Pires blir rett og slett regnet blant verdens 25 beste pianister noen sinne! Les om dette her: Classicfm.com I tilllegg har vi fått beskjed fra hennes management at hun skal avslutte sin konsertkarriere i 2018. Så dette er siste sjanse i Norge.

Maria João Pires er født i1944 i Lisboa.  Hun ga sin første offentlige koinsert i en alder av 4 år og studerte først med Campos Coelho og Francine Benoît, og senere i Tyskland med Rosl Schmid og Karl Engel. I tillegg til konsertene har hun gjort legendariske plateinnspillinger for Erato i femten år og Deutsche Grammophon i tjue år. Siden 1970-tallet har hun viet seg til å reflektere over kunstens innflytelse på liv, samfunn og utdanning, og prøver å oppdage nye måter å etablere denne tenkemåten i samfunnet på.

Hun har søkt etter nye måter som, med respekt for utviklingen av enkeltpersoner og kulturer, oppmuntrer til deling av ideer. Til dette formål opprettet hun « Centre for the Study of the Arts of Belgais»  i Portugal I 1999.

Maria João Pires utvidet rekkevidden av denne filosofien til Salamanca og Bahia i Brasil. I 2012 initierte hun i tillegg to nye prosjekter; Equinox-prosjektet, et kor-tilbud for vanskeligstilte barn, og "Partitura-prosjektet", som har som mål å skape en altruistisk dynamikk mellom artister av forskjellige generasjoner ved å foreslå et alternativ i en verden for ofte fokusert på konkurranseevne.  Fra dette prosjektet har hun med seg pianisten Milos Popovic til konserten i Sandvika.

Miloš Popović
«Hvordan definerer du et "stort talent"? For meg er det symbiosen mellom en følsom kraft og subtil musikalitet, blandet med disiplin og strenghet. Det er det jeg finner i Milos» Maria João Pires.

Miloš ble født i Beograd i 1985, og begynte å lære piano i en alder av 10 år, og fra første stund  visste han at det skulle bli hans liv, så vel som hans måte å uttrykke seg på. Han studerte ved Academy of Arts i Novi Sad med Biljana Gorunović da ved ConservatoireRoyal de Bruxelles sammen med Eugène Moguilevsky, et samarbeid som varet i mer enn 10 år. Han studerte videre på Queen ElisabethMusic Chapel med Abdel Rahman El Bacha. Han møtte Maria João Pires på en festival i 2007

"Jeg øvde på en Mozart-sonate for 4 hender da det banket på døren og der stod Maria Joao Pires! Hun lette etter et piano hun kunne øve på.. Hun hørte at jeg øvde alene spurte hun om jeg ville spille sonaten sammen med henne! For en fantastisk måte å oppdage hennes utrettelige generøsitet og hennes ønske om å dele sin kunnskap med noen hun ikke engang hadde møtt før! For meg var dette å dra nytte av hennes dyrebare råd er en unik mulighet; Å lære disse immaterielle behovene som er nødvendige for en musikers utvikling. Å være en del av Partitura-prosjektet er et enormt privilegium for meg, og det er den perfekte måten å utdype dette forholdet basert på respekt og deling." Miloš Popović

Foto: Martin Beiling

OBS: Ny dato, 16. november

Konserten med Maria Joao Pires er flyttet til torsdag 16 november kl 19:30.

Bærum Kulturhus fikk tirsdag 31. okt medling om at konserten 2. november ikke kan gjennomføres som planlagt pga sykdom i Pires' nærmeste familie.  Konserten er flyttet til 16. november.

Alle kjøpte billetter gjelder for den nye konsertdatoen. Din plass i salen vil være den samme.

Dersom du er forhindret i å komme den 16. november, refunderer vi dine billetter. I så tilfelle må du henvende deg til vårt billettkontor på e-post, olivera.meyer@baerum.kommune.no, eller på telefon 815 11 777 (tirsdag - fredag, mellom kl. 11 – 16). Frist for å få refundert dine billetter er 30. november 2017.

Vi beklager de ulempene dette medfører, men håper på din forståelse og ønsker deg varmt velkommen til konsert med denne legendariske pianisten.

Franz Schubert (1797-1828): Lebensstürme, a-moll, D. 947

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Sonata No.12 i F-dur, K. 332

* Allegro
* Adagio
* Allegro assai

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Sonata No.13 in Bb dur, K. 333

* Allegro
* Andante cantabile
* Allegretto grazioso

pause

Franz Schubert (1797-1828): Drei Klavierstücke, D. 946

No. 1 - ess-moll
No. 2 - Ess-dur
No. 3 - C dur

Franz Schubert (1797-1828): Fantasi i f-moll, D. 940

Varighet: 2 timer inklusive pause

Hjemmeside og Facebook

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt.  2016/17  serien består av fem konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

Plukk og Miks Portugal: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)