Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Magdalena Kožená & La Cetra

  Sandvika Master Series: Tsjekkias store mezzosopran med det sveitsiske barokkorkesteret

  Fra the Metropolitan Opera i New York og Staatsoper i Berlin til Bærum Kulturhus: udødelige Monteverdi-stykker, ny musikk og underholdende musikkteater når Tsjekkias store mezzosopran Magdalena Kožená og det sveitsiske barokkorkesteret La Cetra gjester Bærum Kulturhus. 

  Siden 2016 har Kožená og La Cetra turnert Europa med sitt bejublede Monteverdi-program. Ensemblet og mezzosopranen har virkelig funnet fram til en helt egen vri på tidløs barokk.

  Konsertkvelden deles i to avdelinger der den første er en tradisjonstro, vakker og fokusert tolkning av sentrale Monteverdi-verk som «Addio Roma! Addio Patria! Addio amici!» og «Disprezzata Regina» i tillegg til vokalverk fra komponister som Marco Ucellini, Tarquinio Merula, Dario Castello og Luciano Berio.

  I andre konsertavdeling øker intensiteten og Kožená får spille på alle sine teatralske evner. Her kan man virkelig snakke om å gjøre gamle barokkstykker aktuelle igjen i 2020: med innlevelse og tilstedeværelse bringes karakterer og historier til live der oppe på scenen. Vi lover at det blir drama når vi får vi servert Monteverdis «Combattimento» og Biagio Marini «Passacaglio a quattro».

  Det blir også nyskrevet musikk denne kvelden: Kožená har fått den tsjekkiske komponisten Marco Ivanovic til å skrive “Ariana has a problem” for henne. Tidløs barokk er et uttrykk som ofte trekkes fram når Koženás fremførelser beskrives. Det er noe helt eget ved hennes evne til å gjøre gamle og tradisjonsbundne stykker tidløse og moderne i uttrykket. Legg til at Kožená og La Cetra har utviklet et tett og nært samspill i løpet av sine europaturnéer, og man har en ganske så uimotståelig miks.

  Koženás internasjonale turneplan for 2019-2020 viser tydelig hvilken stjerne det er som kommer til Bærum Kulturhus i november: hun har vært sentral i verdenspremieren på Pascal Dusapin’s Macbeth, Underworld på La Monnaie i Brüssel, spilt Octavian i Strauss’ Rosenkavaleren på the Metropolitan sammen med Sir Simon Rattle, hatt rollen som Idamante i Mozarts Idomeneo på Staatsoper i Berlin og hun har en av hovedrollene i verdenspremieren på Kaija Saariahos Innocence under Festival Aix En Provence.

  Varighet: 2 timer inklusive pause

   

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 795.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender