Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kultuhus

Liv Glaser, klaver

Hyllestkonsert med verk av bl.a. Mozart, Debussy og Grieg

Scenen er klar for feiring av den nyslåtte Kommandør av Den Kongelige St. Olavs Orden: Liv Glaser. På hjemmebane i Sandvika feires pianisten og professoren ved Norges Musikkhøyskole med musikalske gjester som har stått Glaser nær og noen av hennes kjæreste Mozart-, Debussy og Grieg-stykker.  

Nære musikalske følgesvenner og tidligere elever på scenen. Mozart og Grieg på programmet. Alt ligger til rette for en velfortjent hyllest av pianist og professor ved Norges musikkhøgskole, Liv Glaser. Sammen med sanger Mona Julsrud og pianist Tor Espen Aspaas framviser Glaser denne kvelden litt av lidenskapen hun har formidlet over fem tiår som klaversolist, akkompagnatør og pedagog.  

- Jeg feirer alltid Mozart, forteller Glaser. - Siden Ann-Helen og jeg spiller inn Mozart-sanger på CD og på hammerklaver, er det naturlig med en bukett herfra. Griegs herlige «Barnlige Sange» og de «Tyske Sanger» op.48 viser komponisten fra mangfoldige sider, så vi tar gjerne og plukket noen blomster herfra i tillegg!

Med en oppvekst i et særs musikalsk hjem var det ingen stor overraskelse av Liv Glasers kall skulle bli musikken, klaveret og pedagogikken. Glaser konsertdebuterte i 1960 og etablerte seg fra første stund i den norske klavereliten. To år etter debuten avsluttet Glaser Festspillene i Bergen med Griegs klaverkonsert og siden dette har hun turnert flittig her hjemme og utlandet med solokonserter, kammerkonserter og som solist med samtlige norske symfoniorkestre.

Glaser har undervist ved Norges musikkhøgskole helt fra starten i 1973 og ble utnevnt til professor i 1994. Ved Norges musikkhøgskole har Liv Glaser vært sentral i oppbyggingen av klaverstudiet, utformingen av studieplaner, vært et aktivt styremedlem og lansert en lang rekke undervisningsideer siden oppstarten. Fortsatt gir den vitale 83-åringen mesterklasser, kurs og konserter i både inn- og utland.

Gjennom et langt virke har Glaser med energi og pasjon arbeidet seg inn i Mozarts verden. Så altoppslukende har dette arbeidet til tider vårt at hennes datter Charlotte var etter sigende var sjalu på Mozart i sin barndom. Liv Glaser har fordypet seg i klassisk oppføringspraksis og spiller gjerne på hammerklaver, forløperen til det moderne piano, der det er mulig. Hennes innspillinger av samtlige Mozart-sonater har høstet internasjonal anerkjennelse, så vel som innspillingen på hammerklaver med broren, cellisten Ernst Simon Glaser, med verk av Schubert og Schumann. Albumet «Lyrical Travels with Edward Grieg» fra 2007 har også fått stor internasjonal oppmerksomhet.

I 2004 fikk Liv Glaser den prestisjetunge Lindemanprisen og hun er også tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. I 2014 fikk hun Griegprisen for sin formidling av Edvard Griegs musikk.

Foto nr. 1:  Odd Mehus - Bergens Tidende

Foto nr. 2: Vårt Land

Konsertprogram

Claude Debussy (1862-1918) – «Cortège» fra Petite Suite. 4-hendig klaver
Tor Espen Aspaas – Liv Glaser

Edvard Grieg (1843-1907) – op.48, 6 Lieder

«Gruss» – tekst: H. Heine
«Dereinst, Gedanke mein» – tekst: E. Geibel
«Lauf der Welt» – tekst: L. Uhland
«Der verschwiegene Nachtigall» - tekst: W.von der Vogelwide
«Zur Rosenzeit» – tekst: J. W. von Goethe
«Drømmesyn» - fra Lyriske Stykker op.62
«Ein Traum» – tekst: F. M. Bodenstedt
Mona Julsrud & Liv Glaser

Grieg – Fra Norske Folkeviser op.66: «Kulok»
Debussy – Fra Prèludes: «La fille aux cheveux de lin»
Grieg – Fra Lyriske stykker op. 54: «Klokkeklang»
Debussy – Fra Prèludes: «La Cathédrale englouti» og «Feux d’Artifice»
Tor Espen Aspaas

- Pause -

Debussy – Sonate for cello og klaver: Prologue – Sérenade et Final 
Ernst Simon Glaser & Liv Glaser  

W. A. Mozart (1756-1791)
«Dans un bois solitaire» -K 308 - tekst: Antoine Houdart de la Motte 
«Als Luise die Briefe ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte» - K 520 - tekst:  Gabriele von Baumberg
«An Chloe» - K 524 - tekst: Johann Georg Jacobi
«Das Veilchen» - K 476 - tekst: J.W.von Goethe
«Abendempfindung an Laura» - K 523 Tekst: ukjent

Mona Julsrud & Liv Glaser. Hammerklaver

Debussy –”En Bateau” fra Petite Suite
Tor Espen Aspaas & Liv Glaser

Nyhet/Bonus: Gratis lesetilgang til Klassiskmusikk.com

Ved kjøp av billett til vår klassiske konserter i Sandvika Master Serien, får du også gratis lesetilgang til alle artikler til magasinet Klassiskmusikk.com frem til juni 2019. Klassiskmusikk+ eller KM+ som denne lesetilgangen kalles, gir deg full tilgang til alle saker på siden: redaksjonelt stoff som intervjuer, artikler, notiser og anmeldelser fra inn- og utland. Her finner du også streamede live-konserter og lydfiler. Koden for å få lesetilgang finner du på billetten til konserten.

Rabatter:

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER
Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Serien består av seks konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER
ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.
Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.
Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

Varighet:

2 timer inklusive pause.

Facebook

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 480.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender