Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Lassus Grand Cru

  Renessansemusikk med Zefiro Torna, guidet av Håvard Bakke og vinsmaking

  Konserten Lassus Grand Cru feirer renessansekomponisten Orlando di Lasso og fellesskapet skapt gjennom nytelse av musikk og vin. 

  Ensemblet Zefiro Torna, Bærums skuespillerstolthet Håvard Bakke, renessansekomponisten Orlando di Lassos livligste verk og et smaksutvalg av viner som smelter sammen med sceneuttrykket. Konsert- og vinsmakingsprogrammet som presenteres av Lassus Grand Cru sørger for sann nytelse – for øret og for ganen.  

  Renessansekomponisten Orlando di Lasso er basisen for et ganske så unikt prosjekt som drives fram av luttist og kunstnerisk leder Jurgen De Bruyn. I Lassus Grand Cru fremfører De Bruyn og Zefiro Torna franske chansons, italienske villanelles og moresche-danser sammen med tyske täpfrige drikkesanger. Skuespiller Håvard Bakke gir forestillingen et norsk tilsnitt der han fremfører tekster fra Lassus hånd der han priser vinen, kjærligheten og nytelsen.

  Som et estetisk tonefølge får publikum smake viner som harmonerer med den vakre musikken og som har sin opprinnelse i regioner der Lassus har hatt tilhørighet. Det er i sannhet en ganske så unik palett som prosjektet Lassus Grand maler ut sine musikalske portretter fra. 

  Orlando di Lasso (1530-1594) var kjent for å mestre mange stilarter og skrev en rekke messer, madrigaler og motetter. For ettertiden er han særlig kjent som hovedrepresentanten for den fransk-flamske skolens modne polyfone stil, og sammen med Palestrina og Victoria var han en av de mest toneangivende komponistene på slutten av 1500-tallet. Den godeste di Lasso var nok glad i å nyte et glass eller to i festlig lag - i hans repertoar finner vi i hvert fall mange livlige vokalkomposisjoner som egner seg godt til en festlig kveld med noe godt i glasset. 

  Ideen til Lassus Grand Cru ble unnfanget for tre år siden da byen Mons ble tildelt status som europeisk kulturhovedstad. Hvorfor ikke feire 1500-tallskomponisten med en heidundrande pubrunde akkompagnert av di Lassos komposisjoner? Amatørkor fra hele Europa sørget for høy stemning der de fremførte franske chansons, italienske vilannelles og tyske drikkesanger på kafeer, puber og barer i den europeiske kulturhovedstaden. Med dette repertoaret som basis har luttspiller og kunstnerisk leder for Lassus Grand Cru, Jurgen De Bruyn, tatt det hele et steg videre og skapt et lystig og utadvendt program for vokalistene og instrumentalistene i Zefiro Torna

  Konsertrepertoaret går hånd i hanske med vinutvalget som presenteres av kjenneren Emmanuel Vandeperre fra Vine Plus. Vandeperre henter inspirasjon til sin vinseleksjon direkte fra di Lassus´ komposisjoner så vel som i regioner der renessansekomponisten var aktiv. Her serveres bobler, hvite burgundere, Rieslinger, så vel som italienske røde og hvite nytelser fra Puglia og Campania.

  di Lassos egne ord fra verket «Lucescit iam o socii», komponert i 1587, fungerer godt den dag i dag som en stemningssetter for en nytelseskveld utenom det vanlige:

  Quickly!

  The glass

  To the lips!

  Healthy,

  Delighted,

  Marinated

  With grape’s blood

  Life is sweet.

  Wine cultivates a sweet joy:

  Drink with honour and virtue!

  For freedom, country and king

  Our celebration resounds,

  Raise the glass! Start the song!

  ---

  Varighet: 2 timer uten pause

   

   

  Nyhet/Bonus: Gratis lesetilgang til Klassiskmusikk.com

  Ved kjøp av billett til vår klassiske konserter i Sandvika Master Serien, får du også gratis lesetilgang til alle artikler til magasinet Klassiskmusikk.com frem til juni 2019. Klassiskmusikk+ eller KM+ som denne lesetilgangen kalles, gir deg full tilgang til alle saker på siden: redaksjonelt stoff som intervjuer, artikler, notiser og anmeldelser fra inn- og utland. Her finner du også streamede live-konserter og lydfiler. Koden for å få lesetilgang finner du på billetten til konserten.

  Rabatter

  Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

  ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

  Medvirkende

  Zefiro Torna - Besetning:

  Sopran: Cécile Kempenaer
  Kontra-tenor: Steve Dugardin
  Tenor: Jan Van Elsacker
  Bass: Tiemo Wang/Florian Götz
  Renessansefiolin An Van Laethem/Annelies Decock
  Blokkfølyte/spinett:  Dimos de Beun
  Lutt/colascione:      Philippe Malfeyt
  Lutt/renessanse gitar: Jurgen De bruyn

  Kunstnersisk leder: Jurgen De bruyn
  Tekstlesning: Håvard Bakke

  Facebook

  Vimeo

  Print

  Forestillinger

  Priser

  340.00 - 480.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender