Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  A lady called Sven

  - en hyllest til Monica Zetterlund. Av Ida Holten Worsøe og Maryon Eilertsen 

  Teaterkonserten A lady called Sven er en hyllest til jazzstjernen, skuespilleren og revyartisten Monica Zetterlund. Forestillingen favner de mange fasettene av Zetterlunds suksessfulle og dramatiske liv, fra debuten med farens seksmannsorkester i Värmland til hun sang med jazzlegender som Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones i Paris og New York. 

  Skuespiller og sanger Ida Holten Worsøe forteller Monicas historie – en historie som også har vært en viktig inspirasjon for hennes egen vei til scenen. Sammen med pianist Simon Revholt og bassist Jan Olav Renvåg formidler hun hele bredden i Zetterlunds reportoar, som spenner fra jazzversjoner av svensk folkemusikk, via gjendiktninger av amerikanske standardlåter til revyvisene Zetterlund sang med Hasse og Tage. 

  A lady called Sven er en varm og morsom hyllest til en av scandinavias aller største sangere. Forestillingen hadde premiere ved Hålogaland Teater i 2007, og har siden den gang spilt for fulle hus på festivaler, jazzklubber og teatre over hele landet. 

  Vakkert portrett av jazzdronning. Ida Holten Worsøe synger som ei nordisk sommernatt. –Bladet Tromsø  

  Ny seier for Ida (...) Det er blitt ei stor forestilling om en stor kunstner. Ida Holten Worsøe fortsetter å imponere. –Nordlys 

  «Monica Zetterlund har noe ved seg som er umulig å beskrive. Noe som fanger meg igjen og igjen når jeg lytter til stemmen hennes, eller ser henne på film. Så lenge jeg kan huske har musikken hennes vært en del av meg, og i mitt voksne liv har hun vært en stor inspirasjon og drivkraft.» Ida Holten Worsøe.

  Ida Holten Worsøe (skuespiller/sanger) er utdannet skuespiller ved Högskolan for Scen og Musik, Göteborgs Universitet, fra 2002 til 2005. Etter utdannelsen var hun ansatt ved Hålogaland Teater i åtte år, hvor hun gjorde en rekke store roller, før hun valgte en frilanstilværelse som har bragt henne til blant annet Oslo Nye Teater, Folketeateret, Det Norske Teatret, Riksteatret, Agder Teater og Teater Innlandet og Jo Strømgren Kompani. Ida har også produsert flere egne forestillinger og konserter, og har for tiden flere bandprosjekter ved siden av skuespillerkarrieren. Ida har vært nominert til Heddaprisen to ganger, bl.a for rollen som Sally Bowles i «Cabaret». 

  Simon Revholt (piano) er pianist, komponist og dirigent, og er utdannet ved Dartington College of Arts, Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. Simon har vært musikalsk ansvarlig for en lang rekke forestillinger ved blant annet Nationaltheatret, Riksteatret, Rogaland Teater og Hålogaland Teater. For tiden er han også musikalsk ansvarlig for både Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, og Peer Gynt på Gålå. Simon har vært musikalsk ansvarlig for Kruttårnteatret i Stavern i en årrekke, var musikalsk ansvarlig for Musikklab ved Torshovteatret, og har de senere årene også jobbet med flere konsertprosjekter, blant annet med Morten Abel. 

  Jan Olav Renvåg (bass) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har jobbet som freelance musiker siden 1999. Han spiller de fleste stilarter og har samarbeidet med blant andre Frode Thingnæs, Inger Lise Rypdal, Vidar Busk, Daniel Eriksen, Rune Klakegg og Audun Kleive. Jan Olav har medvirket på mer enn tredve plateinnspillinger, og har spilt ved en rekke norske teatre. 

  A lady called Sven hadde urpremiere ved Hålogaland Teater i 2007, og turnerte i Troms og Finnmark med Sverre Kjelsberg, Odda Eilertsen og Inge Kolsvik i bandet. Siden 2012 har forestillingen vært spilt med den nye besetningen på en rekke festivaler, kulturhus og teatre over hele landet. Forestillingen har mottatt støtte fra FFUK og Norsk Kulturråd.

  Medvirkende

  Av: Ida Holten Worsøe og Maryon Eilertsen 
  Nordnorske sangtekster: Ragnar Olsen
  Regi: Maryon Eilertsen
  Skuespiller/sanger: Ida Holten Worsøe
  Piano: Simon Revholt
  Bass: Jan Olav Renvåg 

  Varighet

  2 x 45 minutter + pause

  Rabatter

  Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

  ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Budstikka-kort - 25% rabatt. Innehavere av Budstikka-kort kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikka-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset fremvises frem ved innslipp til forestillingen.

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 295.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender