La Veronal: Pasionaria - Human Passions

Det verdenskjente spanske dansekompaniet er tilbake med en etterlengtet forestilling

En av Spanias mest populære og fascinerende koreografer tar for seg lidenskapen.

Den katalanske koreografen Marcos Moraus prisvinnende produksjoner trekker veksler på renessansekunst, David Lynch så vel som Jirí Kylián og William Forsythes samtidsdansuttrykk. Morau har alliert seg med en gruppe likesinnede kunstnere i kompaniet La Veronal som skaper dans-, film-, litteratur- og fotografiproduksjoner av høyeste klasse. I sin nye produksjon «Pasionaria» frembringer Morau virkelig urofølelsen der han lar menneskesinnets dyptgripende besettelser og lidenskaper flamme opp.

Forestill deg stedet alle snakker om. Stedet som er resultat av all innsatsen vår gjennom alle disse årene. Stedet vi kaller fremskritt.

Vi kan kalle det stedet, den planeten, Pasionaria. De som bor der ligner på oss, og de perfekt designet for å imitere oss. Det vi kaller livet har blitt et kunstig landskap og innbyggerne har blitt gjort om til teknologiske gjenstander uten følelser.

Tiden vi lever i nå får oss til å forestille oss en fremtid hvor vi rett og slett har sluttet å føle. En fremtid hvor vi ikke engang aspirer til å differensiere oss, og hvor vi ikke føler at vi lever et eget liv. Dikteren Leopoldo Maria Panero skrev: «Jeg ødelegger meg selv for å vite at jeg er meg og ikke alle dem.» Vi skjønner at lidelse og følelser er det som gjør oss til mennesker, og ikke til maskiner eller statuer. I denne forestillingen vil vi se på hverandre, finne forskjeller og oppdage om vi fortsatt er i live.

Pasionaria stiller spørsmål ved den emosjonelle frakoblingen vi beveger oss mot. En refleksjon rundt det som blir kalt for fremskritt. Den kunstige verden som vi dyttes mot og kastet inn i, hvor individualisme og moralsk feighet gjør verden vår om til en verden av forsvarsløse voksne. En fremtid som åpenbart er for langt unna.

Regissør: Marcos Morau
Koreograf: Marcos Morau
Assisterende koreograf: Lorena Nogal
Oversettere/utøvere: Àngela Boix, Ariadna Montfort, Núria Navarra, Lorena Nogal, Shay Partush, Marina Rodríguez, Sau Ching Wong
Scenografi: Max Glaenzel
Kostymer: Silvia Delagneau
Lyddesign: Juan Cristóbal Saavedra
Videodesign: Joan Rodon
Teknisk lysdesign: Bernat Jansà
Produsent: Juan Manuel Gil Galindo og Cristina Goñi Adot

Pasionaria er sam-produsert av Teatros del Canal (Madrid), Théâtre National de Chaillot (París), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (Luxemburgo), Sadler’s Wells (Londres), Tanz Im August (Berlín), Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya (Girona – Salt), Grec Festival  (Barcelona), Oriente Occidente Dance Festival (Rovereto, Italia).

I samarbeid med Mercat de les Flors y El Graner (Barcelona).

1 time og 30 minutter

Hjemmeside

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset fremvises frem ved innslipp til forestillingen.