Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Kristin Asbjørnsen, Ablaye Cissoko og Olav Torget

  «Traces of you» - Verden i Bærum

  NYE SANGER AV KRISTIN ASBJØRNSEN

  I 2016 introduserte Kristin Asbjørnsen sitt unike samarbeid med den senegalesiske koraspiller Ablaye Cissoko og gitarist Olav Torget.

  Konserten ”Traces of you” var et bestillingsverk skrevet av Kristin Asbjørnsen for Global Oslo Music, urfremført på Caféteatret (Oslo) etterfulgt av Olavsfestdagene og Oslo World Music Festival. Kristins nye sanger har høstet overveldende respons.   

   

  Trioen åpner et nytt landskap i Kristins mangefasetterte musikkunivers. I en særdeles vakker og original ensemblesound veves sildrende kora, gitarer og sang i et organisk, kammermusikalsk lydlandskap.

  Kristins sang står i dialog med griot Cissoko’s lyriske uttrykk, sterkt forankret i vestafrikansk Mandinka tradisjon.

  Tematisk kretser sangene rundt tap, livsavtrykk og kjærlighetens omdannelser.

  ”Traces of You” bærer avtrykk fra både vestafrikansk musikk, visesang, pop og kontemplativ, nordisk jazz.

  Våren 2017 spiller Kristin noen utvalgte konserter med ”Traces of You” i Norge.

  Det er duket for en unik konsertopplevelse med tre sterke utøverstemmer!

  Kristin Asbjørnsen:

  Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk gjennom de siste 20 år. Hennes kunstneriske uttrykk møter stor interesse, gjennom lang internasjonal turnévirksomhet. Kristins virke baserer seg på hennes egen musikk.  I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. Det musikalske uttrykket sto også i forlengelse av ”The Night Shines Like The Day” (2009) basert på hennes egne komposisjoner. Kristins to første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer) i 2006, markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. De siste årene har Kristin turnert aktivt i Norge, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland med ”Kristin Asbjørnsen Ensemble”,  der hun både fremfører egne komposisjoner og tolkninger av spirituals. Kristin samarbeider med den sørafrikanske acappella gruppen Ladysmith Black Mambazo – bla under Åpningskonserten til Moldejazz 2014. Kristin har i en årrekke samarbeidet med pianist Tord Gustavsen (i duo og ensembleformat), og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år aktiv i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten, der hennes låter hadde en sentral plass. Hun har en rekke CD-utgivelser og turneer i Europa og USA bak seg. Kristin har både vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. Kristin er bl.a utdannet fra jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium.  

  www.kristinasbjornsen.com

   

  Ablaye Cissoko: Koraspiller Ablaye Cissoko er griot –  musiker, sanger og historieforteller fra Saint Louis i Senegal. Han inkarnerer på kraftfullt vis et møte mellom Mandinka-kultur og nyere musikkuttrykk. Med sine vestafrikanske røtter, samt fordypning i jazz og klassisk musikk, er han en av de viktigste crossover stemmene fra Afrika i dag. Ablaye har en sterk lyrisk åre og formidler med en inderlig ro og dypt nærværende intensitet. Han fikk sitt første gjennombrudd med sine soloalbum” Diam” (2003) og «Le Griot Rouge" (2005). Ablaye har høstet stor internasjonal anerkjennelse og har de siste årene turnert verden rundt i ulike konstellasjoner, ikke minst i duoformat med den New York baserte tyske trompetist Volker Goetze (som har resultert i tre lovpriste album” Sira”, ”Amanké Dionti” og ”Djaliya”), men også med sitt eget orkester Corda Ba (”Mes Racines” 2013), samt i samarbeid med artister som marokkanske Majid Bekkas, Omar Pene fra Senegal, det persiske Ensemble Constantinople (med Kiya Tabassian) og blues artisten Eric Bibb fra USA.

  www.ablaye-cissoko.com

   

  Olav Torget: Kristin og Olav har utviklet et tett kammerspill gjennom mange års musikalsk samarbeid. Olav er også med i Kristin Asbjørnsen Ensemble og i Asbjørnsen/Torget Duo. Gitarspillet til Olav er i særklasse, hans uttrykk er blant annet utviklet gjennom mangeårig fordypning i sør- og vest-afrikanske musikktradisjoner (særlig griot-musikk fra Senegal). Olav er flittig brukt gitarist i ulike pop/jazz/verdensmusikk sammenhenger og spiller fortiden også med Diom de Kossa, Becaye Aw, Anita Skorgan, Sjur Miljeteig og Geir Lysne. Han utgav et solo-album "Suburban Jive" i 2007 til strålende omtaler og har også produsert en rekke album for ulike artister. 

  Foto: Lars Opstad

   

  Rabatter:

  Plukk & Miks 2016/17: 30% rabatt. Vi har samlet alle konserter og forestillinger som Bærum Kulturhus programmerer til en stor kulturpakke. Obs: Gjelder ikke barneforestillinger. Kjøp billetter til minst fire konserter/forestillinger samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris. Kan kun kjøpes fra denne lenken: Plukk & Miks

  ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

  Varighet:

  1 time og 30 minutter uten pause

  Hjemmesideadresse:

  YouTube video:

  Facebookevent:

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 295.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender