• FÅ BILL!
  • ARRANGØR: Kolsås Rotary Klubb

Konsert med HMK Gardes Musikkorps

Overskuddet fra konserten går til veldedig formål

Velkommen til enda en fengende og festlig konsert med Gardemusikken. De har siden oktober øvd intenst og holdt en rekke konserter og er nå i sin aller beste konsertform.

Hans Majestet Kongens Gardes Musikktropp, bedre kjent som Gardemusikken, er igjen tilbake i Bærum Kulturhus. Gardistene påbegynte sin tjeneste i slutten av septemberog startet umiddelbart med musikalsk opplæring og øving, en aktivitet som foregår med stor energi så lenge de er inne til tjeneste. Dette kombinert med en lang rekke konserter, den første midt i november, fører til at gardistene og korpset utvikler seg musikalsk og blir hele tiden bedre og bedre.

Til tross for et tett program kommer Gardemusikken gjerne tilbake til Bærum Kulturhus. Årets konsert onsdag 20. mars er den niende i rekken. Korpset er ved slutten av sin konsertsesong og presterer på sitt aller beste. Under kyndig ledelse av sin dirigent musikkmajor Bjørn Bogetvedt vil korpset enda en gang gi oss en flott opplevelse med variert og fengende musikk fra flere ulike sjangere.

Korpset består av to deler, Janitsjar- og Signalkorps. Hovedkorpset med 50-55 gardister er organisert som et symfonisk janitsjarorkester som rekrutteres etter prøvespill blant dyktige amatører, eventuelt musikere med konservatorie- eller høyskolebakgrunn. Gjennom vintersesongen legges det stor vekt på konsertvirksomhet og de tradisjonelle seremonier hvor musikk har en sentral plass, deretter er det mer spesifikk tjeneste sett opp mot selve oppvisningsprogrammet. Signalkorpset består normalt av 25-30 gardister organisert i to selvstendige ”grupper” hvorav hovedtyngden består av rundt 16 hornblåsere og 8-10 signaltrommer. De har seremonier og generelle paradeoppdrag som hovedoppgave og ansvarsområde. Signalkorpset blir også i stor grad benyttet ved konserter i hovedkorpsets regi.

Gardemusikken løser med konserter som dette sitt samfunnsoppdrag og tar ingen honorarer. Arrangørene, Kolsås Rotary Klubb sammen med Kolsås Inner Wheel Klubb, vil tradisjon tro fordele overskuddet fra konserten til god formål.

1 time og 30 minutter.

Hjemmeside