Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Norsk senter for Folkemusikk og Folkedans

  Konglomerat - Bygda Dansar Akershus

  Tjue unge dansere har lært seg ulike danseformer fra Akershus.

  Samdansende i takt med folkemusikken, et konglomerat av dansere i felles formasjon. Alle i en sammenhopet bevegelse, avhengige av hvert enkelt jeg, og hverandre. Hver del av kroppen har betydning. En albue glir langs veggen før den forviller seg ut på golvet i takt med andre albuer, knær. En hånd møter en skulder og sammen vrir de seg inn i en snu. Rygger strekkes, ankler svikter. Alt beveger seg inn i konglomeratets endelige form.

  Tjue unge dansere har lært seg ulike danseformer fra Akershus. Sammen med tre musikere og fem instruktører har de gått inn i et eksperimenterende arbeid med tradisjonsmaterialet. Eksperimenteringen er sårbar og viser en inderlighet til dansen og folkemusikken, det å tilhøre en gruppe og et fellesskap, hvor alt henger sammen. Konglomerat er sluttforestillingen i prosjektet Akersarv, Bygda Dansar i Akershus.

  jeg – mono                            

  alle – poly                               

  sammenhopningen – konglomerat                    

  Prosjektet er drevet og eid av Norsk senter for Folkemusikk og Folkedans og finansiert av Akershus Fylkeskommune og Kulturdepartementet.

  Medvirkende:

  Medskapende dansere: Cathrine Ringsrud, Elise Vonen, Emilia Midtbø Christensen, Frederick Brevig Jacobsen, Hans Løvlien, Herborg Nesbakken Oma, Ingeborg Solheim-Allen, Ingvild Aavitsland, Iri-Elisabeth Kristiansen, Neri Bakkjen, Nikolaj Bo Fischer Nielsen, Signe D. Krohn Gjessing, Sigrid Sæter, Snorre Kristiansen, Solveig Hauknes, Solvor Oma, Ånund Myhren

  Musikere: Øyonn Groven Myhren (musikalsk ansvarlig), Marianne Tomasgård, Elise Tegnèr

  Idèutvikling og kunstnerisk ansvar: Mathilde Øverland, Trine Sjølyst, og Stian Roland

  Kunstnerisk veiledning: Rom for dans ved Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos

  Facebookevent:

  Varighet:

  1 time uten pause

  Print

  Forestillinger

  Priser

  0.00 - 200.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender