Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kultuhus

Kjøkkenet

Kritikerrost familieforestilling av Jo Strømgren Kompani

«Kjøkkenet» er Jo Strømgren Kompanis første forestilling skrevet og utviklet spesielt for barn. Forestillingen er et samarbeid mellom Jo Strømgren Kompani og Brageteatret, og er en lattervekkende og underfundig forestilling for hele familien som passer fra ca. 5 år.

"Mimikken er gnistrende, både med og uten ord, stumspillet og dansingen er kostelig" sier Drammens Tidende om Kjøkkenet, og gir forestillingen terningkast 6.

"Kjapt oppsummert: svært vellykket" sier NRK Kulturnytt.

I utkanten av en by ligger et forlatt og falleferdig hus. En dag kommer det to mennesker til huset, fra hver sin kant. De står på hver sin side av huset og tenker; ”Her kan jeg bo!”. Den ene er en gammel sjømann, som omsider har gått i land. Den andre er en foreldreløs liten jente som har rømt fra barnehjemmet. De møtes på kjøkkenet. Ingen av dem vet hva de skal si, men begge tenker ”jeg kom først!”. Slik starter historien om hvordan disse to blir enige om å bo sammen. Det viser seg å bli litt vanskelig. Begge vil gjøre tingene på sin måte og ingen har særlig erfaring med verken hus eller kjøkken. Dessuten er de noen stabeiser, begge to! I «Kjøkkenet» er det duket for absurde situasjoner og voksende konflikter, men også gryende vennskap. To skuespillere i tillegg til en fortellerstemme trekker barna gjennom handlingen.

Jo Strømgren er en allsidig og prisbelønt scenekunstner. Siden han debuterte som koreograf i 1994, har han skapt forestillinger ved en lang rekke scener i inn- og utland – både dans, teater, dukketeater,  opera og film. Siden 2013 har han vært tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf. Strømgrens eget kompani, Jo Strømgren Kompani ble stiftet i 1998, og er for mange kjent gjennom forestillingen «A Dance Tribute to the Art of Football». Jo Strømgren Kompani er en av Norges største kulturelle eksportartikler, og spiller forestillinger verden over – fra Krasnojarsk i Sibir til Operahuset i Sidney. «Kjøkkenet» er kompaniets første forestilling for de yngre barna. 

Forestillingene 16. - 19. oktober er lukkede forestillinger som spilles som en del av Den kulturelle skolesekken (DKS) i Bærum.

Medvirkende

Manus, regi, koreografi og scenografi: Jo Strømgren
Utøvere: Ulla Marie Broch/Ivar Sverrisson, Hanne Gjerstad Henrichsen/Gunhild Hjertaas/Guri Glans
Lysdesign: Stephen Rolfe
Lyddesign: Audun Melbye
Musikk: Viljo Vesterinen
Voiceover: Jo Strømgren
Kostymer og scenografi, tilvirkning: Dani Bekkely, Catrine Gudmestad, Lise Hagen og Hilde Skaffloth
Produsenter: Jo Strømgren Kompani v/ Sunniva Steine
Co-produsenter: Brageteatret
Støttet av: Spenn.no, Arts Council Norway

Hjemmeside

Les mer om Jo Strømgren Kompani på www.jskompani.no​

Anbefalt alder

Fra 5 år

Varighet

1 time

Facebook

Print

Forestillinger

Priser

  • 100.00 - 150.00 NOK,-

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender