Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Jo Strømgren kompani - Viruset

Vi befinner oss i nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En androide hyres inn til et farefullt oppdrag, men det viser seg snart at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje, samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.

Friskt, nytt og morsomt! - Aftenposten

«Viruset» er en skrullete etyde over populærkulturens framtidsvisjoner. Der hvor klassisk drama etterstreber stringens i dra­maturgi og tematikk preges vitenskapsfiksjonen av usannsynlige historier, logiske brister og overdreven patos. Fiksjonens rammer er allikevel fullgode for å portrettere menneskelig utilstrekkelighet og frykt. Videre kommuniserer utøverne i «Viruset» med uforståelig tale. For de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt.

Jo Strømgren Kompani har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala dan­seforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig og humoristisk historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Foto: Erik Berg (nr. 1, 3, 4, 5, 6, 7) & Knut Bry (nr. 2)

 

Medvirkende

Koreograf: Jo Strømgren

Dansere: Mikkel Are Olsenlund, Dag Rune Sjøli, Ivar Sverrisson, Vânia Doutel Vaz
Set design: Jo Strømgren 
Kostyme: Bregje van Balen
Lyddesign: Lars Årdal, Ola Erik Blæsterdalen
Lysdesign: Lighting design: Eirik Brenne Torsethaugen 
Musikk: Mísia, Pergolesi, Sepultura, trad. doudouk music
Co-produksjon: Den Norske Opera & Ballett og Bærum Kulturhus, Regionalt kompetansesenter for dans
Støttet av: Norsk kulturråd

Hjemmeside og varighet

Hjemmeside: jostrømgren

Varighet: 1 time uten pause

Rabatter

Plukk og Miks Lisboa: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

Plukk og Miks 2017/18: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

 

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 350.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender