Ingun Bjørnsgaard Prosjekt - Notes on Frailty.

Urpremiere, CODA-festival og 25-års jubileum

En av nestorene i norsk koreografi, Ingun Bjørsgaard, markerer sitt 25-års jubileum med urpremiere i Bærum Kulturhus under CODA-festivalen med forestillingen Notes on Frailty. I nært samarbeid med fire markante dansere, herav tre fra Asker og Bærum, og nyskrevet musikk av Christian Wallumrød, undersøker Ingun Bjørnsgaard kompleksiteten i kvinnelighet som tema.

Før forestillingen begge dager, kl. 18.45 er det performance på Foajéscenen i Kulturhuset. Her markeres Ingun Bjørnsgaard Prosjekts 25-års jubileum med koreografiske og scenografiske elementer fra tidligere forestillinger. Fragmenter fra blant annet fra Sleeping Beauty (1994) og Sjøen (2010) blir vist. Les mer HER

Om "Notes on Frailty": Med referanse til feministisk filosofi, beveger koreografens muser seg mellom det opphøyde og det trivielle i en koreografisk utforskning av den fine linjen mellom menneskelig skjønnhet og skrøpelighet. Bevegelsesmaterialet utfordrer kulturelle forestillinger og motsetninger knyttet til det feminine og det maskuline, gjennom Bjørnsgaards særegne kompositoriske kombinasjon av formal detaljrikdom og hverdagslig patos.

Danserne deler indre konflikt og hverandres friksjoner, men også lengselen etter å overskride eksistensiell ensomhet. I maleriske tablåer, vikler de seg inn og ut av tilbøyeligheter og opptegnelser som forhandler mellom ren væren og dynamisk ekspansjon.

Christian Wallumrød skaper ny musikk til forestillingen, som en del av den subtile undersøkelsen av relasjonen mellom bevegelse og musikk som kjennetegner Ingun Bjørnsgaard Prosjekt.

Co-produsent. Bærum Kulturhus, regionalt kompetansesenter for dans.

Støttet av: The Norwegian Arts Council, The Norwegian Composers’ fund
Partnere: CODA International Dance Festival 2017, Bærum Kulturhus, Compagnie 29x27, SEPT CENT QUATRE VINGT TROIS

Foto: Knut Bry, Thomas Bjørk, Erik Berg

Koreograf: Ingun Bjørnsgaard
Komponist og musiker: Christian Wallumrød
Dansere: Marianne Haugli, Ida Wigdel, Guro Nagelhus Schia, Catharina Vehre Gresslien
Scenografi: Thomas Björk
Lysdesign: Tilo Hahn
Lyddesig: Morten Pettersen
Dramaturgisk veileder: Torunn Liven
Kostymer: Thomas Bjørk
Søm: Signe Vasshus
Produsenter: Eva Grainger & Anne Cecilie Bodin Larsen
Produsert av Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Co-produsent: Bærum Kulturhus, regionalt kompetansesenter for dans

Foto: Knut Bry, Thomas Bjørk, Erik Berg

60 minutter uten pause

Plukk og Miks Lisboa: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

Plukk og Miks 2017/18: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student/NODA-kort: Fast pris for barn, studenter og medlemmer av NODA kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)