• ARRANGØR: Kolsås Rotary Klubb

Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps

Festkonsert med Gardemusikken

Velkommen til nok en storslagen konsert med Gardemusikken. Under kyndig ledelse av dirigent og musikkmajor Bjørn Bogetvedt, vil korpset enda en gang gi oss en flott opplevelse med variert og fengende musikk fra flere ulike sjangere. - Det blir også spennende å se hvilke vokale innslag som de stiller med denne gangen.

Årets kontingent av musikere lever opp til de beste tradisjoner. Etter prøvespilling rundt om i landet blir årets korps satt sammen og innkalt til i H. M. Kongens Garde tidlig i oktober. De er fra første dag av i gang med å øve å utvikle seg videre, en aktivitet som foregår med stor energi så lenge de er inne til tjeneste. Dette kombinert med en lang rekke konserter, den første midt i november, fører til at gardistene og korpset hele tiden utvikler seg musikalsk.

Korpset består av to deler: Janitsjarkorpset og signalkorpset

Janitsjarkorpset stiller med 50-55 gardister, og er organisert som et symfonisk janitsjarorkester. Gjennom vintersesongen legges det stor vekt på konsertvirksomhet og de tradisjonelle seremoniene hvor musikk har en sentral plass. Deretter er det en mer spesifikk tjeneste sett opp mot selve drillprogrammet.

Signalkorpset består normalt av 25-30 gardister organisert i to selvstendige grupper hvor hovedtyngden består av rundt 16 hornblåsere og 8-10 signaltrommer. De har seremonier og paradeoppdrag som sin hovedoppgave.

Garden tar ingen honorarer, og arrangørene Kolsås Rotary klubb sammen med Kolsås Inner Wheel klubb vil tradisjonen tro dele ut hele overskuddet til gode formål. Etter fjorårets konsert ble det delt likt mellom den lokale stiftelsen "Petter Uteligger" og Rotarys verdens-omspennende innsats for å utrydde polio.

1 time og 30 minutter inklusive pause

Hjemmeside