Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Goldberg variations

  Scottish Ensemble og Andersson Dance: Ternary Patterns for Insomnia.

  Bachs Goldbergvariasjoner er en milepæl i musikkhistorien. Bach skrev verket på oppdrag for den russiske ambassadøren til Dresden som led av søvnløshet. Den ble urframført av Bachs elev Goldberg, ansatt av ambassadøren for å musisere og slik lindre hans insomnia. Nå kan du oppleve verket i en unik sammensmelting av musikk og dans. Musikerne i Scottish Ensemble beveger seg som del av dansen mens danserne i Anderson Dance skaper koreografiske mønstre som følger utviklingen i Bachs 30 variasjoner. Bachs Goldbergvariasjoner får en ny klang på Bærum Kulturhus denne våren.

  «Det var noe ekstremt fristende å ta tak i dette «ihjelspilte» stykket, tynget av en endeløs rekke av bilder, og så fullt av følelser.» Slik beskriver Örjan Andersson utgangspunktet for sitt arbeid med Goldebergvariasjonene, sammen med strykeorkesteret Scottish Ensemble og kunstnerisk leder Jonathan Morton.
  Her møtes to internasjonale ensembler for å tilføre Bachs tidløse klassiker noe nytt. Örjan Anderssons koreografi tar tak i musikkens grunnleggende strukturer som fungerer som et manus for bevegelsen. "Det er noe magisk med musikalitet i bevegelsen," sa han da han mottok Svenska Dagbladets Opera Prisen 2011.
  Når han ikke jobber på oppdrag for nasjonale og internasjonale dansescener, senest ved Kungliga Operan i Stockholm, koreograferer han for sitt eget kompani, Andersson Dance.

  Scottish Ensemble String Orchestra ledet av Jonathan Morton har som signatur alltid å spille stående, uten dirigent. De har eksistert siden 1969, og repertoaret spenner fra barokk til samtidsmusikk. Kjent for sine spektakulære forestillinger har de spilt i alt fra Europas største konsertsaler til forlatte høyhus.

   

  Varighet:

  75 minutter

  Filmklipp:

  Se et filmklipp og bli begeistret her: Goldberg variations & dance

  Rabatter:

  Klassisk Plukk og Miks billetter: 30% rabatt.  2016/17 serien består av åtte konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum fire av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

  Kjøp tidlig: 25% rabatt. Kjøp billetter til vår klassiske serie før 1. august, og oppnå 25% rabatt på billettene. Disse billettene kjøpes på vanlig måte via "Kjøp" knappen på hjemmesiden under arrangementet.

  Plukk & Miks 2016/17: 30% rabatt. Vi har samlet alle konserter og forestillinger som Bærum Kulturhus programmerer til en stor kulturpakke. Obs: Gjelder ikke barneforestillinger. Kjøp billetter til minst fire konserter/forestillinger samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris. Kan kun kjøpes fra denne lenken: Plukk & Miks

  ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 445.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender