Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Giovanni Guzzo, fiolin & Julien Quentin, klaver

Sandvika Master Series: Beethoven, Ysaye, Sinding og Fauré.

Med italiensk-venezuelanske bakgrunn og en mengde karisma bergtar fiolinisten Giovanni Guzzo sitt publikum over hele verden. Hans lidenskapelige spill forenes denne kvelden med det franske stjerneskuddet, pianisten Julien Quentin på klaver. Sammen skal de fremføre verk av Beethoven, Ysaye, Sinding og Fauré.

Giovanni Guzzo
 «Guzzos teknikk var plettfri, og hans Szymanowski var også stilfull og motivert. Han skar gjennom kadenzen med ypperlig livlighet og etterlot meg med et ønske om å høre mye mer av ham.» Andrew Morris, Classicalsource

Den 30 år gammel fiolinisten Giovanni Guzzo har med tempo steget frem som en av de mest allsidige kunstnerne i sin generasjon. Født i Venezuela til foreldre av italiensk og venezuelansk opphav, har han bergtatt publikum verden rundt med sin unike og lidenskapelige tilnærming til sine forestillinger. Etter hans sensasjonelle solodebut med Royal Philharmonic Orchestra i London, ble han beskrevet av anmeldere som en «vidunderlig magnetisk» og «imponerende» utøver. Giovanni begynte sine musikkstudier med piano i en alder av fem og fiolin i en alder av seks. I en alder av 12 ble han den yngste violinisten til å vinne den nasjonale fiolinkonkurransen «Juan Bautista Plaza» i Venezuela. Som protesjé av den berømte franske mesterviolinisten Maurice Hasson, ble Giovanni tildelt et stipendium for studier ved Royal Academy of Music i London, fra hvor han ble uteksaminert med de høyeste utmerkelser. Han studerte tidligere med Zakhar Bron ved «Escuela Superior de Musica Reina Sofia» i Madrid. 

Som en skarp solist og kammermusikker har Giovanni arbeidet tett sammen med noen av dagens ledende musikere, blant andre Martha Argerich, Joshua Bell, Martin Fröst, Daniel Hope, Stephen Hough, Kristóf Baráti, Mats Lidstrom, Gábor Takács-Nagy, István Várdai, the Takacs Quartet og Maxim Vengerov, for å nevne noen. Hans talent har blitt anerkjent med en rekke priser, inkludert «Her Majesty the Queen’s commendation for Excellence», gullmedalje fra «Marlow Music Festival», «PROMIS»-pris fra London Symphony Orchestra, og «the Manoug Parikian and Myra Hess award ».

Giovanni har ved flere anledninger fremført for Kongefamilien, sist ved en fremføring for Hennes Majestet Dronningen på den kjente «Viotti ex-Bruce»-Stradivarius-fiolinen. Han deltar regelmessig på direktesendt TV og radioprogrammer, nyligst på BBC med en fremføring av Mendelssohns fiolinkonsert. Han var også den yngste musikeren noensinne til å bli invitert til å fremføre en solo under Verdens økonomiske forum i Davos, foran verdensledere og noen av dagens mest innflytelsesrike personligheter.

Som solist fortsetter Giovanni å fremføre med de beste symfoniorkestrene og på noen av de beste scenene verden rundt, blant annet Londons «Wigmore Hall» og Zurichs «Tonhalle», og er en fast gjest under «Verbier Festival» i Sveits og «Mecklenburg Vorpommern Festival» i Tyskland.

Etter invitasjon fra festivalens musikkdirektør, Iván Fischer, er han «principal guest leader» ved den verdenskjente «Budapest Festival Orchestra». Han ble nylig utnevnt som fiolinprofessor ved Royal Academy of Music i London, som en av de yngste musikerne til å motta denne utmerkelsen i historien til den velrenommerte institusjonen.  
Giovanni Guzzo spiller på en Nicola Gagliano-fiolin fra 1759.  

Julien Quentin
Den franske pianisten Julien Quentin har etablert seg som en allsidig og sensitiv musiker, som utviser stor modenhet og balanse. Hans bemerkelsesverdige musikalske dybde og tydelige skarphet i lyd, kombinert med en plettfri teknikk, gjør ham til en etterspurt kunstner både som solist og kammermusiker.

Han har gjort vellykkede fremføringesdebutter i Paris (Salle Cortot), Geneva Conservatoire Hall og Bargemusic i New York. Han har opptredd som solist med Wroclaw, Qatar og Cordoba Philharmonic Orchestras under dirigentstorheter som Tommaso Placidi, Paul Biss, og Han-Na Chang. Regelmessig invitert til tallrike internasjonale festivaler, Quentins opptredener i Europa inkluderer Verbier, Lucerne, Gstaad, Montreux, Zermatt, Dresden, Braunschweig, Schwetzingen, Ludwigsburg, Mecklenburg Vorpommern, Beethovenfest Bonn, Radio France Montpellier og Saint Denis. Som en regelmessig utøver i Nord-Amerika, har han opptrådd under Ravinia, La Jolla og Mostly Mozart Festivals i USA. Han har blitt kringkastet i Canada, USA, Japan og i europeiske land.

Julien Quentin er en skarp kammermusiker og har samarbeidet med artiser som Nicolas Altstaedt, Emanuel Ax, Lisa Batiashvili, Gautier Capucon, Corey Cerovsek, Martin Frost, Sol Gabetta, David, Garrett, Nelson Goerner, Ilya Gringolts, Gary Hoffman, Angelika Kirchschlager, Lawrence Power, Dmitry, Sitkovetsky, Sayaka Shoji, Kirill Troussov, og Istvan Vardai.

Med internasjonale turnéer i Amerika, Australia, Japan, Midøsten og gjennom hele Europe, har han opptrådt under Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London, Louvre i Paris, Baden-Baden Festspielhaus, Berlin Philharmonie, Gewandhaus i Leipzig, Wien Konzerthaus, på Avery Fisher, Alice Tully og Carnegie Halls i New York. Han har spilt inn musikk for EMI, Channel Classics, Sony RCA og Hungaroton.

Han spilte også på cembalo, med fremføring på konsert med Sarah Chang og Verbier Festival, Chamber Orchestra, samt med Thomas Quasthoff og under diringering av Leonidas Kavakos.

Ført i Paris, begynte Julien Quentin sine studier ved Geneva Conservatory med Alexis Golovine. I 2002 fullførte han sitt Artist Diploma under Emile Naoumoffs veiledning ved Indiana University, hvor han hadde en ettårig undervisningsstilling som assisterende instruktør og mottok Presser-prisen. I 2003 mottok han sitt Graduate Diploma fra The Juilliard School, hvor han studerte med Gyorgy Sandor. Han har også arbeidet med Paul Badura-Skoda, Nikita Magaloff, Gyorgy Sebok og Earl Wild.

Julien Quentin bor nå i Berlin. Med «Musica Litoralis» på Piano Salon Christophori, han har klart å skape en stadig mer vellykket konsertserie som leder tanken til det glade 20-tallets salonger. Med visuelle kunstnere utforsker han nye artistiske visjoner, hvor ulike kunstformer forenes. Han følger også sin interesse for andre musikksjangre gjennom samarbeid med pianistene Kelvin Sholar og Francesco Tristano, eller produsentene Guti, dOP og Cesar Merveille, i prosjekter som strekker seg mellom improvisasjon til produksjon av elektronisk musikk.

---

Varighet: 2 timer inklusive pause

Foto: Nagy Felbontású

Program

Beethoven: Violin Sonata No.3 in E flat Major, Op.12

Ysaye: Sona for Solo Violin No.4

Sinding: Suite for Violin and Piano "im Alten Stil" 

Pause

Fauré: Sonata for Violin and Piano, Op.13          

Hjemmeside

Facebookevent

YouTube

Rabatter

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt.  2016/17  serien består av fem konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

 
Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 405.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender