Frida Fredrikke Waaler Wærvågen & Ingrid Andsnes

Chopin, Janacek & Monrad-Johansen

Cellist Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og pianist Ingrid Andsnes med fokus på den norske komponisten David Monrad-Johansen i rikt konsertprogram der også Janacek og Chopin har sentral plass.

Det er to særdeles sterke norske utøvere som entrer scenen i Bærum Kulturhus i januar: cellist Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og pianist Ingrid Andsnes har begge musikalske CV´er som beviser at de opererer i norsk musikks eliteserie. Til Bærum Kulturhus kommer de to med et rikt konsertprogram som balanserer et flott verk av den sentrale norske komponisten David Monrad-Johansen med velkjente stykker av Janacek og Chopin.

- Vi gleder oss veldig til å komme til Bærum kulturhus og spille konsert! forteller Frida Fredrikke Waaler Wærvågen. - Vi kommer til å ha med oss den nye CD’en «Metamorfose» hvor vi har spilt inn noe av kjernerepertoaret i det norske cello og pianorepertoaret. På denne konserten har vi valgt å spille den litt mindre kjente, men veldig fine Suiten av Monrad Johansen, som vi vil presentere sammen med Janacek sitt vakre eventyr, Pohadka. Som grand finale vil publikum få høre Chopin sitt siste store verk, sonaten for piano og cello.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring, og har studert med professorene Aage Kvalbein, Truls Mørk, Frans Helmerson og Torleif Thedéen. Hun er i dag frilans cellist i Oslo, og ettertraktet både som kammermusiker og vikar som gruppeleder i de norske orkestrene, i tillegg til å være høyskolelektor ved Norges Musikkhøyskole. Celloen Frida Fredrikke spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av stiftelsen Dextra Musica, Norge.

Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges fremste pianister. Med sitt energiske spill og formidlingsevne er hun en musiker som skaper nær kontakt med sitt publikum. I 2015 ga hun ut sitt første soloalbum med Beethovens Diabellivariasjoner – en utgivelse som høstet strålende kritikk og førte til en debutkonsert i Carnegie Hall med samme program, til stående ovasjoner.

På konserten 24.januar vil man få høre Suite For Cello Og Piano av Monrad-Johansen. I tillegg vil Frida og Ingrid presentere Pohadka av Janacek, et eventyr for cello og piano, inspirert av et dikt av den russiske poeten Vasily Zhukovsky.

De to avslutter konserten med et av cello-litteraturens største og flotteste verk: Sonate for piano og cello av Frédèric Chopin.

Norsk klassisk musikk er velsignet med et vell av dyktige instrumentalister om dagen - benytt denne anledningen til å oppleve to sterke kvinnelige stemmer i et kunstfelt som blomstrer som aldri før.

Nyhet/Bonus: Gratis lesetilgang til Klassiskmusikk.com

Ved kjøp av billett til vår klassiske konserter i Sandvika Master Serien, får du også gratis lesetilgang til alle artikler til magasinet Klassiskmusikk.com frem til juni 2019. Klassiskmusikk+ eller KM+ som denne lesetilgangen kalles, gir deg full tilgang til alle saker på siden: redaksjonelt stoff som intervjuer, artikler, notiser og anmeldelser fra inn- og utland. Her finner du også streamede live-konserter og lydfiler. Koden for å få lesetilgang finner du på billetten til konserten.

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Serien består av seks konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

Leos Janacek (1854-1928)

Pohádka (1910)

1. Con moto
2. Con moto