Automatically translated with Google Translate
 • FLYTTET
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  FLYTTET: Christian Grøvlen

  Norges neste store klaverstjerne til Sandvika med Beethoven, Grieg og Plagge på programmet.

  Konserten er flyttet fra 26. april til 15..oktober. Alle som har kjøpt billetter til 26. april har automatisk billetter til 15. oktober. Alle får beskjed om eventuell refundering av billetter.

  Energisk, poetisk, virtuos, vital, moden og utadvendt: Christian Grøvlen er mye, men mest av alt er han en gudbenådet pianist. Klassiskmusikk.com/Aftenpostens Mona Levin har kalt ham «…den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener». Har man først hatt gleden av å høre Grøvlen tolke Beethoven, Plagge eller Grieg er det vanskelig å være uenig i dette.

  I oktober kommer Grøvlen til Sandvika for å fremføre et program som harmonerer godt med hans spillestil og personlige uttrykk: Griegs Holbergsuiten, flere verk av Wolfgang Plagge og evig aktuelle stykker som Beethovens Måneskinnsonaten

  Christian Grøvlens debut som konsertpianist kom i København oktober 2017 og ved Den Norske Opera i Oslo i november samme år. Han er mottaker av Robert Levin-prisen, Léonie Sonning Talentpris i Danmark og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere. Han var også solofinalist i Verona Internasjonale Klaverkonkurranse høsten 2018.

  Grøvlen begynte å spille piano som femåring og studerte senere med professor Jiri Hlinka. Grøvlen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med Håvard Gimse og Lars Anders Tomter, samt ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han debuterte fra Solistklassen høsten 2017.

  Sommeren 2017 kom hans første innspilling Bach – Inside Polyphony som ble møtt med strålende kritikker. Han har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen og han har spilt med en lang rekke ledende musikere og sangere. I februar 2019 la han ut på sin første soloturné i Europa, som tok han til blant annet København, Barcelona, Budapest og Praha.

  Christian Grøvlen er en utøver som byr på seg selv, også i sosiale medier – det anbefales å følge han på Instagram i ventetiden fram mot hans Sandvika-konsert for å få et fint innblikk i dagliglivet til et av våre største klaverhåp.

  Program

  Edvard Grieg (1843 – 1907)

  Holbergsuiten op 40

  Praeludium

  Sarabande

  Gavotte

  Air

  Rigaudon

   

  Wolfgang Plagge : (1960 - )

  Klaversonate nr 6 op 34

  Moderato

  Acuto

  Andante con anima

  Pause

  Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)

  Sonate for klaver No 13, op 27 nr 1 i Ess-dur

  Andante – Allegro – Andante

  Allegro molto e vivace

  Adagio con espressione

  Allegro vivace

   

  Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)

  Sonate for klaver No 14, op 27 nr 2 i ciss-moll (Måneskinnssonaten)

  Adagio sostenuto

  Allegretto

  Presto agitato

  Varighet

  2 timer inklusive pause

  Hjemmeside

  Instagram

  Rabatter

  Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER

  Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum 3 konserter samtidig og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER 

  Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

  Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kort kan kjøpe inntil 2 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 445.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender