• ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Erik Bye av og med Benny Borg

Et portrett av den store kunstneren med ord og toner

Benny Borg er Norges suverene ener på biografiske forestillinger. Han har tidligere gitt oss kritikerroste forestillinger med Cornelis Vreeswijk, Elvis, Johnny Cash og Evert Taube. Nå kommer han med historien om Erik Bye.

Med respekt for hans arv skaper Benny Borg et portrett av den legendariske kunstneren med ord og toner. Erik Bye står som en bauta i nyere norsk historie. Han virket som kritisk journalist, programleder i radio og TV, musiker, dikter, låtskriver og stod alltid på de svakes side.

Benny Borgs hyllest til Erik Bye får utsøkt uttrykk i Borgs egen varme stemme og gitarspill. Han forsøker seg ikke som Bye-kopi, men skaper sitt eget musikalske rom i Byes univers. For artisten Benny Borg har livets eventyr svingt mellom vemod og glede, noe som kommer til utrykk i både det såre enkle og det lune humoristiske.

Her er ingen effekter, ingen storslått scenografi, men kun Benny Borg, gitaren og en barkrakk. Det er også alt som skal til. I upretensiøs fortellerstil byr han også opp til allsang; ikke så underlig ettersom mange av sangene hører til den mangfoldige norske viseskatten. I løpet av forestillingen viser Benny seg som visesangeren, tekstformidleren, historiefortelleren og kort sagt som den allsidige og fleksible kunstneren han er.

Forestillingen Erik Bye bidrar til at Erik Byes arv holdes varm for kjennerne, og den vil garantert skape et nytt publikum blant yngre generasjoner.

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER

Budstikkakort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikka-kort kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

1 time og 15 minutter uten pause