Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Kulturhuset Stabekk Kino

  Eldar Vågan

  Musikalsk stand-up

  En humoristisk, musikalsk “stand-up” forestilling med Eldar Vågan på gitar/trekkspill + Tor Welo på piano. Programmet er satt samman av tullprat, egne låter, nye og “gamle” - andres låter men med egne tekster.

  “-for kjedelig å bare spelle’, så da må vi ha tull-prat. Men heller itte for mye tull-prat, for da må vi spelle…”

  Om Eldar Vågan:

  I følge Aftenposten/A-magasinet er Eldar Vågan «Norges cool’este…» - det som står i Aftenposten er sant…

  Dagbladet har «toppet» med å erklære meg «Gud» i forbindelse plate anmeldelse…I forbindelse Sandbeck-prisen 2015:

  Eldar Vågan er født på Kapp i Østre Toten kommune i Oppland i 1960. Selv om han nå har bodd mange år i Bærum, er det ingen tvil om at sjela hans aldri forlater Kapp og Toten-miljøet. Eldar Vågan er en svært allsidig kunstner; musiker, komponist, tekstforfatter, tegner og jøgler/skuespiller. Han er kanskje best kjent som fremragende gitarist, først i Baiage og fra 1980 som en hjørnestein i Vazelina Bilopphøggers, en gruppe som kan sies å ha opp til flere hjørnesteiner…. Men hans bidrag i denne sammenhengen er mer enn som så. Han er nemlig låtskriveren. Tekst og musikk er helhetlig i hans verk, hvis han da ikke bruker kjente slagere, gjerne Elvis-låter, og løfter dem inn i eget miljø. Tekstene hans utgjør et eget univers med et rikt billedgalleri farget av Toten-miljøet og de har absolutt litterære kvaliteter.

  3 solo album, 16 album m. Vazelina Bilopphøggers

  Div. TV-program, - serier som Brødrene Dahl og Atlantis, Hjulkalender, Karl og Co.

  Voice Over/lydproduksjon filmer og TV-serier, som Rock-A-Doodle, Me And My Monsters, Ekkel og Lekker, Blekkulf, Cars, Knudsen og Ludviksen.

  Eldar har illustrert flere bøker for bl.a. Samlaget, Ascheaugs Forlag.

  Kunstutstilling med egne bilder, Telemarksgalleriet, Prøysenhuset, Fossehuset

  Priser:

  Kaspar-prisen (Gjøvik), Kulturprisen (Ø. Toten), Rolf Gamleng Prisen (TONO), Jens Book Jensen-prisen, Spellemannsprisen, Medmenneske-prisen (Røde Kors), Vidar Sandbecks Ærespris

  Tor Welo på piano. Teater og session-musiker. Har vært konsertmester for de fleste store musikalske teaterproduksjoner i Oslo siste 25 år. Han spiller «alt». Klassisk og folkemusikk, - medvirker også på flere renommerte jazzinnspillinger.

   

  Varighet

  75 minutter uten pause

  Hjemmeside

  Print

  Forestillinger

  Priser

  410.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender