• ARRANGØR: Bærum Kulturhus

DR Big Band & John Scofield

En av jazzens største gitarister til Sandvika med ett av Europas beste storband.

Visjonær gitarist, respektert bandleder og gudbenådet komponist. John Scofield er en av jazzens viktigste stemmer – nå kommer han til Sandvika med Danmarks Radio Big Band og rykende ferske låtarrangementer i gitarkassa.

John Scofields karriere som en av jazzens fremste gitarister strekker seg over fire tiår, turneer verden over, en lang rekke utgivelser og samarbeid med navn som Miles Davis, Herbie Hancock, Michael Brecker, Charles Mingus, Chet Baker, Billy Cobham, Charlie Haden og Pat Metheny. 67 år til tross –Scofield er like vital, nysgjerrig og spillesugen som i ungdommen. Forvent overstrømmende spilleglede når han nå kan alliere seg med ett av Europas fremste storband: DR Big Band.

På sine nyeste album, «Past Present» og «Combo 66», møter vi en selvsikker, moden og melodisøkende gitarist som vender tilbake til sine blues-, country og folk-røtter. Hele fire Grammy-priser har dette resultert i. Mye av dette materialet kan man nå altså glede seg til å oppleve i Sandvika: seige bluesgroover, søkende improvisasjon over melodisk sterke temaer og nydelige, minimalistiske folk-ballader.

Ny musikk blir det også. Tre særs dyktige arrangører jobber nå med å omarrangere låter fra Scofields to siste album: Jim McNeely, DR Big Bands tidligere sjefsdirigent; Peter Jensen, mangeårig medlem av samme ensemble og storbandets nye dirigent: Miho Hazama.

I tillegg til nye versjoner av låter fra Scofields to siste album, blir det også et gjenhør med noen av hans egne favoritter fra et langt liv i musikken.

DR Big Band har vært et solid fundamentert fyrtårn i dansk jazz, helt siden oppstarten i 1964. I mange år var storbandet en trofast sparringpartner for gjestende amerikanske jazz-storheter. DR Big Band har beholdt autoriteten som har blitt opparbeidet gjennom årtier med gjestespill, samtidig som våre danske venner har vist evne til utforskning og nyskaping gjennom samarbeidet med arrangører, dirigenter, komponister og utøvere fra hele verden.

Konserten med DR Big Band & John Scofield I Sandvika er en del av en eksklusiv Skandinavia-turne der vi også for første gang får oppleve storbandets nye sjefsdirigent Miho Hazama – av Down Beat utropt som en av to ikke-amerikanske navn på jazzpublikasjonens «25 for the future»-liste.

2 timer inklusive pause.

Hjemmeside

Plukk og Miks: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen

Budstikkakort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.