Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Dickie Dick Dickens

Et rekomponert og nydiktet musikalsk radioteater av Erlend Skomsvoll

Nå er han her igjen! 55 år etter at Rolf og Alexandra Beckers berømte kriminalsatire ble sendt på norsk radio for første gang, vender Dickie Dick Dickens tilbake i en helt ny fortelling med musikk og manus av Erlend Skomsvoll. Det er duket for en radioteaterhistorisk begivenhet når Ny Norsk Messingkvintett og skuespiller Ivar Nergaard fremfører denne historien i Sandvika og Bærum Kulturhus.

Inspirert av Paul Skoes Dickens-dramatisering for NRK radioteateret, med musikk av Maj og Gunnar Sønstevold, har Skomsvoll komponert, rekomponert, nytolket og diktet frem en helt ny fortelling om Chicagos farligste mann.

I Skomsvolls nytolking av Dickie Dick Dickens spilles nykomponerte jazzlåter side om side med Sønstevolds kjente slagere fra hørespillet. Musikerne fra Ny Norsk messingkvintett står også for lydkulissene i stykket: Motorsykler, lastebiler, geværer, pistoler, bakrus og oppkast. Alt som hører med i en gangsterverden av Dickensk kaliber.

Forestillingen er støttet av Kulturrådet, inngikk i feiringen av Komponistforeningens 100-årsjubileum, og var en del av Nasjonalbibliotekets markering av Maj Sønstevold 100 år i 2017.

 

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen

Medvirkende

Ivar Nergaard, som er fortelleren i stykket, byr på hele sitt register av karakterer og dialekter. Med en bass-stemme lik Lasse Kolstads, som mange vil huske som fortellerstemme i originalhørespillet, kan publikum lett bli hensatt til 60-tallets store radioteaterklassiker.

Erlend Skomsvoll jobber med stor entusiasme innen en rekke sjangere. Som musiker i blant annet Spellemannsprisvinnende Come Shine, som komponist av alt fra solostykker til store orkesterverker, som arrangør og dirigent med blant andre Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.  Tidligere har han jobbet med scenisk musikk med gruppa Levende Dukker, Marinemusikken og Knut Nærum. Han fikk Buddy-prisen i 2015, er Fylkeskunstner i Buskerud i 2017 og slipper sitt første soloalbum i januar 2018. 

Ivar Nergaard er en allsidig skuespiller som jobber innenfor tv, radio, show, kabaret og teater. Lydbokforlagets lyttere kåret i 2012 Nergaard til beste lydbokinnleser både innen barne- og voksenlitteratur. Som vokalist gir han i 2018 ut soloplate som en del av 100-års markeringen av sambygdingen Vidar Sandbeck.

NyNorsk Messingkvintett (etablert 2015) består av Brynjar Kolbergsrud, som er solotrompetist i Oslo-filharmonien, og Jørgen Arnesen, Daniel W. Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på urfremførelser av ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har i løpet av det siste året urfremført en rekke verk av blant annet Nils Henrik Asheim og Ørjan Matre.

Varighet

en time

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 345.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender