Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: DanseFOT - Bærum kulturskole

DanseFOT / Nagelhus Schia Productions

Sleeping Beauty (remake 2018), A/WAY og Pure

Hva skjer når unge talenter, fulle av håp og usikkerhet, dykker ned i kraftfulle og sårbare uttrykk skapt for voksne dansere? Hvordan oppleves det når unge dansere skal uttrykke blant annet underfundighet, styrke, aggresjon, humor og sårbarhet, skulder til skulder med erfarne utøvere?

Årets forestilling presenterer et sterkt og allsidig program med én urpremiere og to ikoniske verk av verdenskjente koreografer.

I «Sleeping Beauty (2018 remake)» møter åtte unge talenter tre profesjonelle dansere, der de sammen skal gjenskape det kritikerroste stykket. Tonerose stakk seg på en sten og falt i dyp søvn. Det sies at en spådom gikk i oppfyllelse. Grunnen til dette kan ha vært kvinnelig rivalisering.

Det er vanskelig å danne seg et bilde av hvem hun var, da det kun finnes tilgjengelig materiale om hennes omgivelser. Ut fra dette perspektivet kan hun tolkes som passiv, som en kvinne totalt uten egenvilje. Andre kilder mener hun måtte flykte ned i en annen tilstand for å fjerne seg fra noe, og gjøre seg i stand til et eller annet. Vi presenterer en forkortet versjon av denne koreografien. Sleeping beauty ble koreografert av Ingun Bjørnsgaard i 1994, og vant kritikerprisen i 1995

«A/WAY» er signert den prisbelønte danseren og koreografen Shintaro Oue. Et helt nytt verk blir skaptfor åtte DanseFOT-talenter og tre profesjonelle dansere.

«For meg handler det om å se tilbake i tid. For de unge danserne handler det om å se fremover. Denne forståelsen for hvordan vi ser ga meg ideen til denne koreografien.

For å kunne se det som ikke eksisterer må vi ha fantasi. Jeg ber dere derfor vennligst om å åpne deres forestillingsevne. Jeg har nemlig ingen ide om hva jeg driver med.

P.S. Når du kommer til et punkt der du hverken kan beskrive det eller gi det et navn, så bare le…»

Vi ser frem til et spennende, akrobatisk og humoristisk møte mellom Japanske Oue, talentene og de profesjonelle danserne.

«Pure» er koreografert av den verdensledende koreografen Sidi Larbi Cherkaoui i samarbeid med Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. Verket er en utvidet lyrisk duett hentet fra stykket TeZukA(2011) Schia maler kroppen sin med japanske blekk, mens Sundby forsøker like raskt å fjerne skriften. Det er som om han forsøker å rette opp tegnene, eller kanskje helbrede sårene som livet har merket henne med, men tross all sin ømhet klarer de ikke å stoppe prosessen.

«Kanskje ender noen av talentene opp som dansere, eller finner inspirasjon og styrke til å velge sin egen vei? Jeg håper vi vil gi talentene et unikt minne for livet! At de forstår seg selv og andre bedre, og utvikler ferdigheter som å være kreative, disiplinerte, nysgjerrige og modige. Jeg gleder meg enormt til å stå på scenen igjen med fantastiske kollegaer og muligens noen av morgendagens dansestjerner!» sier kunstnerisk leder, Guro Nagelhus Schia.

«De unge danse-talentene viser modenhet og iverer etter å få erfaring og kunnskap. De får utfolde seg i ulike stiler og kunstuttrykk, samtidig som de jobber dedikert gjennom året med intensiv teknikk-trening. Det er en unik reise de er med på med DanseFOT og det er en berikelse å få følge deres utvikling. Når de igjen får stå på på scenen med de beste forbilder, er det bare å glede seg til å bli imponert.» sier koordinator for DanseFOT, Julie Finckenhagen Sandli

DanseFOT er et fordypnings- og talentprogram for ungdomsskoleelever i Akershus. Kulturskolen i Bærum er ansvarlig for DanseFOT og forestillingen. Nagelhus Schia Productions er co-produsent og kunstnerisk ansvarlig.

Støttet av: Akershus Fylkeskommune

Foto: Antero Hein

Medvirkende

Sleeping Beauty

Koreografi: Ingun Bjørnsgaard
Dansere: Torunn Robstad, Catharina Vehre Gresslien og Guro Nagelhus Schia, Anne Marie Røtnes, Dina Amalie Andøl Borge, Aurora Steine, Camilla Marie Hope Jæger, Johanne Risnes Lerheim, Julianne Suttie, Sanne Tuvnes Ellingsen

Scenografi: Christel Sverre
Kostymer: Ingvild Hovind / Lillian Baur
Lysdesign: Asbjørn Johnsen / Martin Myrvold
Musikk: Johann Sebastian Bach og Rolf Wallin
Musiker: Ellen Fjærvoll Samdal, fiolin
Innstudering: Runa Rebne, Torunn Robstad, Ingun Bjørnsgaard, Catharina Vehre Gresslien, Guro Nagelhus Schia

Pure

Koreografi: Sidi Larbi Cherkaoui
Dansere: Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby

Musikk: Tsubasa Hori, Olga Wojciechowska
Musikere: Tsubasa Hori, Olga Wojciechowska, Gabriele Miracle, Kazutomi ‘Tsuki’ Kozuki
Lysdesign: Adam Carrée
Kostymedesign: Sasa Kovacevic

Pure var opprinnelig en del av TeZukA (2011), et samarbeidsprosjekt mellom Eastman (Antwerp), Bunkamura (Tokyo) og Sadler's Wells (London).

A/WAY

Koreografi: Shintaro Oue
Dansere: Jens Trinidad, Mai Lisa Guinoo, Vebjørn Sundby, Alfa Aakervik Hansen, Ane Tveit, Synne Maria Mikelsen, Johanne Annesdotter Skogstad, Julie Skjerven Talgøe, Caroline Eitrem, Camilla Risnes Lerheim

Lysdesign: Martin Myrvold
Kostymer: Lillian Baur

---

Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
Produsent: Julie Finckenhagen Sandli
Produsert av Kulturskolen i Bærum-DanseFOT, på oppdrag fra Akershus Fylkeskommune
Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Kunstnerisk Leder: Guro Nagelhus Schia, Nagelhus Schia Productions
Assisterende Kunstnerisk Leder: Vebjørn Sundby, Nagelhus Schia Productions
Produsent: Sarah Da Fonseca, Nagelhus Schia Productions
Koordinator DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli

 

Varighet

Ca. 1 time og 30 minutter inkludert 20 minutter pause

Facebook

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 350.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender