Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kultuhus

Cuarteto Casals

Stjernekvartett fra Barcelona med Beethoven-favoritter og spennende ny spansk musikk på repertoaret.

«A quartet for the new millenium if I ever heard one». På slutten av nittitallet var det toneangivende klassiskmagasinet The Strad klar i sin beskrivelse av den Barcelona-baserte strykekvartetten Cuarteto Casals. 21 år senere er påstanden like gyldig: Cuarteto Casals har gledet konsertpublikum verden over og fremstår like vitale som de fire gjorde i 1997. Nå kommer kvartetten til Bærum Kulturhus med et helstøpt konsertprogram som tar for seg sentrale Beethoven-strykekvartetter parallelt med nyere spansk musikk fra komponisten Maurico Sotelo.

Cuarteto Casals feiret i fjor sitt tjueårsjubileum med en turne som tok dem til store konserthus verden rundt: publikum i Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Wiener Konzerthaus, Berliner Philharmonie, Suntory Hall i Tokyo, Stockholm Konserthus og Auditorio Nacional i Madrid fikk alle ta del i den katalanske kvartettens delikate klangverden.

Fiolinistene Vera Martínez Mehner og Abel Tomàs, bratsjisten Jonathan Brown og cellisten Arnau Tomàs har gitt ut hele elleve album i løpet av sin karriere. På sine utgivelser på plateselskapet Harmonia Mundi har Cuarteto Casals spilt inn tolkninger av verk av mindre kjente spanske komponister som Arriaga og Toldrá, velkjente mestre som Mozart, Haydn, Schubert og Brahms så vel som noen av det tjuende århundrets største komponister som Bartók, Ravel og Ligeti.  

I tillegg til et solid rotfeste i klassisk tradisjon, har kvartetten latt seg inspirere av nålevende komponister som György Kurtág. Cuarteto Casals har også vært sentrale eksponenter for nye verk av unge spanske komponister – nylig fremførte de fire premieren av en konsert for strykekvartett og orkester, komponert av Francisco Coll, fremført sammen med Orquesta Nacional de España.

To tiår med internasjonal turneaktivitet og plateutgivelser har også resultert i en solid merittliste på prisfronten. Premio Nacional de Música, Premi Nacional de Cultura de Catalunya og Premi Ciutat Barcelona er bare noen av utmerkelsene som strykekvartetten kan fremheve på sin omfattende CV. Kvartetten har også blitt hedret for sin mangeårige innsats for det katalanske kulturlivet: Institut Ramon Llull og Generalitat de Catalunya, regionens selvstyreinstitusjon, har utnevnt Cuarteto Casals til kulturelle ambassadører for Katalonia.

I september kommer Cuarteto Casals til Sandvika for å gjøre en eksklusiv opptreden med et smakfullt utvalg av Beethovens strykekvartetter: Nr. 6 Bb-Dur, Nr. 11 f-moll og Nr. 14 ciss-moll. Kvartetten har også valgt ut en strykekvartett av den spanske komponisten Maurico Sotelo: Nr. 4 Quasals vB–131, et verk skrevet til Cuarteto Casals tjueårsjubileum med klare kompositoriske referanser til Beethoven. Til Bærum Kulturhus kommer Cuarteto Casals med et repertoar de fire kan til fingerspissene, et repertoar der fortid møter samtid i et estetisk fullendt uttrykk.   

“A sonic signature entirely its own”. The New York Times

“Cuarteto Casals shatter a glass ceiling of historic inhibitions and camouflage nothing”. Gramophone

Varighet: 2 timer inklusive pause

Foto: Felix Broede

 

Nyhet/Bonus: Gratis lesetilgang til Klassiskmusikk.com

Ved kjøp av billett til vår klassiske konserter i Sandvika Master Serien, får du også gratis lesetilgang til alle artikler til magasinet Klassiskmusikk.com frem til juni 2019. Klassiskmusikk+ eller KM+ som denne lesetilgangen kalles, gir deg full tilgang til alle saker på siden: redaksjonelt stoff som intervjuer, artikler, notiser og anmeldelser fra inn- og utland. Her finner du også streamede live-konserter og lydfiler. Koden for å få lesetilgang finner du på billetten til konserten.

Konsertprogram

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Strykekvartett nr. 6 Bb-Dur op.18

1. Allegro con brio
2. Adagio ma non troppo
3. Scherzo: allegro
4. La Malinconia: Adagio – Allegretto quasi Allegro

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Strykekvartett nr. 11 f-moll op. 95

1. Allegro con brio
2. Allegretto ma non troppo
3. Allegro assai vivace ma serioso
4. Larghetto espressivo; Allegretto agitato; Allegro

- Pause –

Mauricio Sotelo (1961- ):
Strykekvartett no. 4 Quasals vB–131

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Strykekvartett Nr. 14 ciss-moll op. 131

1. Adagio ma non troppo e molto espressivo
2. Allegro molto vivace
3. Allegro moderato – Adagio
4. Andante ma non troppo e molto cantabile – Piu mosso –Andante moderato e lusinghiero – Adagio – Allegretto – Adagio, ma non troppo e semplice – Allegretto
5. Presto
6. Adagio quasi un poco andante
7. Allegro

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER
Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Serien består av seks konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER
ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.
Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.
Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen

Hjemmeside og Facebook

 

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 480.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender