Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Cirkus Cirkör – Epifónima

Publikumsfavorittene Cirkör er tilbake. Og med hvilket budskap!

Bærum Kulturhus presenterer publikumsfavorittene, verdenskjente Cirkus Cirkör. Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. Nå kommer de tilbake til Sandvika og en påfølgende Norgesturné med sin aller siste produksjon - Epifónima. Forestillingen som er laget av kvinner, om kvinner og inspirert av kvinner. Kvinners stemmer, kvinners strev, og hvordan kvinner både har skapet og organisert sitt liv.

«Den mjuka och omslutande stämning som omfattar oss alla är svår att motstå, en allt annat än separatistisk upplevelse i denna cirkulära cirkusuppsättning med mycket hjärta.»–Svenska Dagbladet

I Cirkus Cirkörs nye forestilling utfordrer sju kvinnelige sirkusartister traidsjonelle strukturer og hierarkier. Epifónima betyr utrop på gresk, og er inspirert av samtidige såvel som historiske kvinnekjemper. I Epifónima jobber det medskapende ensemblet for å sprenge grensersammen med det kreative teamet. Forestillinga er er et allkunstverk av alle involverte. Sju kvinnelige artister med bakgrunn fra Hellas, Canada, Palestina, Sverige og Sveits – og komponisten er norsk.

Epifónmia henter inspirasjon fra, og er bygget på historiene til gudinnen Ishtar*, Hildegard af Bingen**, Beginbevegelsen*** og Pockettidningen R**** og frem til dagens kjemper som Fatemeh Khavari***** og Tarana Burke******. Epifónima ønsker å løfte frem og hylle det mot og de vurderinger som har vært krevet for å skape forandring. I ydmyk beundring hekter de seg på den lange kjeden av kvinner som har banet vei for at vi har kommet dit vi er i dag. Med mulighet til å rette blikket fremover.

Og slik lyder anmeldelsene etter urpremieren hjemme i Sverige:
«Storslagen hyllest av den kvinnelige råstyrken.» –Dagens Nyheter
«Kreativt, vakkert, ofte uventet. Umerkelig glir det ene over i det andre. Et fellesskapets allunstverk.»–NT
«Det står gnister av det kvinnelige ensemblet i Cirkus Cirkör når de tar for seg kvinners rettigheter og kamp for like vilkår …»–Dalademokraten
«Metoo viser seg å være utmerket å gestalte med nysirkus.»–GT/Expressen

Epifónima, som betyr ”utrop” på gresk, er en naturlig fortsettelse av Tilde Björfors siste forestillinger: Borders, Limits og Movements som kretset rundt temaet grenser, begrensninger og migrasjon.

«I mitt praktiska såväl som konstnärliga arbete med gränser har det blivit allt tydligare att nästa steg, det som krävs för att hantera de utmaningar som världen står inför, är att vi lyfter/använder de värden som traditionellt setts som ’kvinnliga’, och som i dag har låg status.» Regissør Tilde Björfors

Rett til en stemme - stemmerett
Musikken er komponert av Rebekka Karijord, som tidligere laget musikken til Cirkus Cirkörs forestilling «Wear it like a crown». Musikken er i hovedsak bygget på rytmer og kvinnestemmer som Karijord har samlet fra alle verdens hjørner. I tillegg er den blandet med ensemblets egne stemmer.

Epifónima er produsert i samarbeid med Östgötateatern og er skapt både i Cirkörhuset i Alby samt i residens i Norrköping i aug/sept 2018

Forbilder
1) Gudinnen Ishtar (også kalt Inanna) er en mytologisk skikkelse fra det gamla Mesopotamia. Hun er en sammensatt gestalt som representerer både krig, aggresjon og søken etter makt, men hun representerer også kjærlighet og erotikk.

2) Hildegard av Bingen (1198-1179) var abbedisse i to klostre – Disibodenberg og Rubertsberg i nåværende Tyskland. Hildegard er middelalderens sentrale mystiker. Hun samlet sine visjoner i boken Liber Scivias. Hun komponerte musikk som framføre fortsatt i dag. Hildegard var den første kvinnen som med autoritet reiste rundt i Europa på misjonsreiser og fungerte som rådgiver til både dronninger og keisere.

3) Beginbevegelsen – En religiøs bevegelse for kvinner som levde sammen i et ikke-hierarkisk samfunn. De levde ikke i tradisjonelle kloster, men på steder der de var selvforsørget og ivaretok mange av stedets sosiale funksjoner, f.eks. hjelp til fattige og syke. Deres motstand mot den kristne kirkens tradisjonelle strukturer ledet til forfølgelse, og til at bevegelsen på mange steder ble forbudt.

4) Pockettidningen R (1970-2010) var et sosialpolitisk kulturtidskrift som var eid av fire klientorganisasjoner - RFHL, RSMH, Krum, Alro – og som engasjerte seg i spørsmål om mental uhelse, misbruk og kriminalitet. Undersøkende journalistikk var avisens signatur og man arbeidet med temanummer som kom ut ca fem ganger per år.

5) Fatemeh Khavari - initiativtaker og talsperson for Ung i Sverige som bland annet ledet sitt-ned-streiken for å stoppe utvisninger til Afghanistan. Fatemehs kamp for flykningers rettigheter og at hun velger å møte hat med kjærlighet har inspirert barn og unge langt utenfor Sveriges grenser.

6) Tarana Burke - amerikansk aktivist som jobber for unge kvinners rettigheter og velbefinnende. Hun startet internettkampanjen #MeToo 2006 for å skape oppmerksomhet rundt de seksuelle trakasserier som kvinner utsettes for. Fra høsten 2017 har #MeToo vokst til en verdensomfattende bevegelse som fått flere millioner kvinner til å fortelle om hva de har blitt utsatt for.

Varighet: 2 timer og 15 minutter inklusive pause

Medvirkende

Ensemble*
Lisa Angberg Artist
Eirini Apostolatou Artist
Joakim Björklund Lydtekniker & scenemester
Kajsa Bohlin Artist & tekst
Liv Karlsson Teatertekniker, tøy & attribut
Sarah Lett Artist
Vilhelm Montán Lindberg Ljustekniker
Ashtar Muallem Artist
Lucie N’Duhirahe Artist
Irene Ramilli Regiassistent & turnéleder
Saar Rombout Teatertekniker, rigg
Jessica Thorzén Sjåfør
Karolina Wojtowicz Artist & tekst

Kreativt team*
Jonna Bergelin Kostymedesign
Tilde Björfors Regissør
Marta Forsberg Lyddesign
Susanna Hedin Lyddesign, Lumination of Sweden
Rebekka Karijord Komponist, sangtekster
Anna Lagerkvist Påle- och klovnecoaching
Kajsa Lindgren Lyddesign
Linda Sandberg Maskedesign
Fanny Senocq Scenografi & rekvisita
Nandi Vileika Stemmecoach
Methinee Wongtrakoon Koreograf

Musikk
Musikk og sangtekster: Rebekka Karijord. Konsert med Rebekka Karijord i Bærum Kulturhus 2. mars, rett etter sirkusforestillingen. Les mer HER

Produksjon og mix: Johannes Berglund, Rebekka Karijord, Elias Krantz, Jacob Snavely
Musikere: Christopher Cantillo, Martin Hederos, Maria Holmström, Rebekka Karijord, Amalie Karijord Stokke, Nina Kinert, Elias Krantz, Erik Nilsson, Linnea Olsson,Anders Scherp, Shida Shahabi, Jacob Snavely Mariam Wallentin och Joe Williamson.

I forestillingen hører du også «Oh night يا ليل ما اطولك» av Zahira Sabag, samt den polske vuggevisen «Z popielnika na Wojtusia».

Medkreatörer
Saara Ahola Attribut, verkstad
Maryam Barari Pressfoto
Olivia Bergdahl Poet
Isabelle Bergström Produktionsassistent, praktikant Erasmus +
Tom Brand Attribut, verkstad
Fredrik (Fefe) Deijfen Teknisk inspicient
Lotta och Sven Dolling Grafisk design
Gustav Eriksson Attributör
Ellen Fallgren Attribut, verkstad
Klara G Affischfoto
Anton Graaf Attribut, verkstad
Linn Holm Understudy artist
Joel Jedström Medscenograf scenrum
Kekuhi Kealiikanakaole Sång
Anna Ljungqvist Castingworkshops
Elsa Mellin Sömmerska
Jesper Nikolajeff Cirkusrigg
Alba Poveda Salvador Kostymassistent, praktikant Erasmus +
Cilla Roos Mentor för koreograf
Nina Wande Produktionsassistent
Ariellah Winther Cirkusrigg
Britta Wålstedt Cirkusrigg
Östgötateaterns verkstäder

Norgesturné produseres av Bærum Kulturhus

Takk:
Anastasia Akoulov, Johan Bååth, Johan Celander, Sara De Vylder, Sasha Gavrilov, Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra Mira Leonard, Poly Nylin, Nathalie Wahlberg, Simon Wiborn og Peter Åberg.

Produsert i samarbeid med Östgötateatern i Cirkörhuset i Alby samt i residens i Norrköping i august/september 2018.

Cirkus Cirkör støttes av Statens Kulturråd, Stockholms Läns Landsting, Stockholms Stads Kulturförvaltning og Botkyrka kommun.
Transportpartner: Scania

Konsert med Rebekka Karijord, 2. mars

Opplev Rebekka Karijord live 2. mars! Rett etter sirkusforestillingen, lørdag 2. mars er det konsert med Karijord på Foajéscenen i Kulturhuset. Billetter til denne konserten må kjøpes separat. Les mer om konserten HER. Billetter kjøpes HER

Hjemmeside og Facebook

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset fremvises frem ved innslipp til forestillingen.

Nodakort: Innehavere av Nodakortet kan kjøpe opptil 2 billetter til kr. kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-) per billett. Kortet  fremvises ved innslipp til forestillingen.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 395.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender