Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Catherine Michelet - Boxism

Urpremiere. En eksplosiv danseforestilling om å bryte menneskeskapte grenser

Hvorfor har vi så ofte behov for å sette merkelapper, gruppere og båssette hverandre?  «Boxism» forener noen av Norges fremste dansere innen hiphop, samtidsdans, break og jazz. Hvilken sjanger eller «boks» kan denne forestillingen da plasseres i? 

Boxism er full av energi og eksplosivitet. Seks dansere møtes med bakgrunn i ulike dansesjangre.  Målet er utforsking av krysningspunktene mellom de ulike uttrykkene. Visjonen er en forestilling som bryter med gitte konvensjoner om form og innhold i dans; en forestilling som ikke kan plasseres i noen spesifikk sjanger («boks”).

Boxism tar for seg temaet utvisking av menneskeskapte grenselinjer og båser. Tittelen er basert på det engelske uttrykket "to be put in a box", eller på norsk, "å bli satt i bås", og henviser til at det å sette hverandre i bås er et samfunnsfenomen på lik linje med andre -ismer; racism, feminism, nationalism, sexism osv. Hva er det i oss som gjør det så lett å møte annerledeshet med skepsis? – Is it time to break the box?

Idé, konsept og kunstnerisk ledelse/koreografi: Catherine Michelet

Michelet er utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har de senere årene jobbet med koreografi ved siden av sitt virke som utøver. Catherine har jobbet som danser innen et bredt spekter av stilarter, som jazzdans, samtidsdans og hip hop. Hun har medvirket i diverse produksjoner for scene og TV, og turnert landet rundt med flere oppsetninger.

Forestillingen spiller også i Stavanger Konserthus under RAS dansebiennale. Turneen er produsert av Bærum Kulturhus -Regionalt kompetansesenter for dans. 

 

Medvirkende

Idé, konsept og kunstnerisk ledelse/koreografi: Catherine Michelet
Kunstnerisk medansvarlig og medvirkende: Navid Rezvani
Medskapende dansere: Henriette Hamli, Eivind Linn, Daniel Sarr, Jon Filip Fahlstrøm, Marikken Heitkøtter Bratlie og Catherine Michelet
Scenografi og lysdesign: Ola Bråten
Lyddesign: Bernt Karsten Sannerud
Tekst og dramaturgi: Oda Radoor
Kostymekonsulent: Signe Vasshus
Produsent: Catherine Michelet
Co-produsent: Bærum Kulturhus - Regionalt Kompetansesenter for Dans

Forestillingen er støttet av Kulturrådet, Fond For Utøvende Kunstnere og Fritt Ord.

Varighet

60 minutter

Alder

Fra 12 år og oppover 

Rabatter

Plukk og Miks 2018: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student/NODA-kort: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Beviset vises frem ved innslipp til forestillingen.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 325.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender