• ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Camilla Løw - Østenfor sol og vestenfor måne

Utstilling - Møt Glasgow

Østenfor sol og vestenfor måne er kunstneren Camilla Løws helt nye stedsspesifikke verk, laget spesielt for Møt Glasgow-serien og med kulturhusets fasade i fokus.

Østenfor sol og vestenfor måne, som denne vinteren og våren vil forskjønne Foajéscenen og fasaden, består av fascinerende og nøye utformede elementer av pleksiglass bundet sammen av snøre. Verket vil kunne oppleves både fra både utsiden og innsiden av bygget, men er kanskje på sitt flotteste når man står inne i foajeen. I takt med at lyset utenfra endrer seg, vil installasjonsverket også forandre seg i løpet av dagen. I tillegg til pleksiglassverkene vil også Løw stille ut noen av sine særegne hengende skulpturer i bemalt eik, svart stål og snøre.

Camilla Løw lager skulpturer i dialog med rommet, arkitekturen, landskapet og konteksten de skal vises i. Hun er opptatt av verkets plassering i rommet og verkene seg imellom - noe som ofte resulterer i installasjoner man kan bevege seg i og som går i direkte dialog med publikummet.

Camilla Løw (f. 1976) er utdannet ved Glasgow School of Art, og bor og jobber i Oslo. Blant hennes tidligere godt mottatte utstillinger kan man framheve Alfabet, 2019, Belmacz, London; Instrumental, 2018, Camilla Løw og Gert Marcus, Fullersta Gård, Huddinge; Eye in the Sky 2016, Kunstnerforbundet; Nerves and Muscles 2016, Elastic, Stockholm; Space of Shape - Time, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, 2012. Løw har også ferdigstilt flere verk i det offentlige rommet som Neon Winter og Social Geometry på Henie Onstad Kunstsenter, Alfabet Street på Snarøya, Double Dynamics på Kunsthøgskolen i Oslo, og Tistler, Holmen Skole.

Hjemmeside Camilla Løw

Content 2

Møt Glasgow

Utstillingen med Camilla Løw er en del av Bærum Kulturhus' serie Møt Glasgow våren 2020. Les om alle arrangementene HER.

Kjøp billettabonnement til Møt Glasgow HER.