Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Bugge Wesseltoft Solo piano

Everybody loves angels tour

Bugge Wesseltofts "It's snowing on my piano" er en av jazzens mestselgende plater, og i år kom oppfølgeren "Everybody loves Angels". Dette er solo pianomusikk på sitt aller fineste og mest stillferdige.

Bugge Wesseltoft trenger ingen nærmere presentasjon og er både en pioner og en institusjon i nyere norsk jazzhistorie. I tillegg til å være kjent verden over for sitt New Conception of Jazz og utgivelser på sitt eget label Jazzland, vil mange også forbinde ham med den vakre og stillfarne jule og vinterplaten "It’s snowing on my piano", utgitt i 1997. Sjefen i plateselskapet, Siggi Loch, har helt siden den gang ønsket seg en ny solo piano plate med Bugge og nå kommer den altså endelig.

For å få den rette inspirasjonen, nærhet til storslått natur og ikke minst den rette klangen gikk turen til Lofotkatedralen for å spille inn en oppfølger på Steinway pianoet i katedralen. Bugge viderefører stemningen fra "Snowing" med minimalistiske versjoner av salmer, folketoner, koraller og kjente popmelodier. Med varsomhet og lekenhet improviserer han rundt kjente melodier og stopper opp, puster, avventer og leker med tonene.

Bugge sier selv dette om platen:

Nå er det 20 år siden Its snowing on my piano kom ut. Den er nok uten tvil den plata jeg har laga som flest mennesker har satt pris på Det virker på meg som mange bruker plata nesten som en slags meditasjon i en stressa juletid. Jeg synes det er utrolig fint å vite at musikk jeg har spilt kan bety noe for folk som hører på. Derfor føles det ok og lage en oppfølger 20 år etter. Ikke julemusikk denne gangen men låter jeg har et forhold til og som jeg har spilt inn med samme idé som da jeg lagde juleplata. Improvisasjon, ro og fred. Om noen kan ane en inspirasjon fra naturen er nok det korrekt. Natur spiller en stadig større rolle for meg i mitt liv. Både glede over noe av det fineste vi har og frykt for store framtidige endringer.

Foto 3: Asle Karstad
Foto 1 og 2: Egil Henning Hansen

Varighet

1 timer og 30 minutter

Hjemmeside

Video

Facebook

Rabatter

Plukk og Miks 2018: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 395.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender