Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Bendik Brænne & The Swindlers

  Sjelfull Americana med tidløst uttrykk av høy internasjonal klasse.

  Bendik Brænne til Sandvika med sterkt firemannsband, The Swindlers, og nytt, gripende album i bagasjen. Høy på suksessen fra 2017s Spellemannprisvinnende «The Last Great Country Swindle», er Bendik Brænne ute med sitt fjerde album – hans tristeste til dags dato. Nå tar han det helt ned og kanaliserer sin indre Mickey Newbury og Dennis Wilson.

  Ikke bare tar han det ned, denne gangen har han også gjort alt selv. Det du hører er Bendik, alene hjemme i stua si. På albumet kan man høre lyden av knirkete gulv, kirkeklokker utenfor vinduet, lyder av byen, sorgen, kjærlighetssorgen og haugevis av instrumenter. Albumet har blitt til i en lengre sorgbearbeidelsesprosess, noe som også er det tematiske utgangspunktet for denne nye plata. Samme periode som Brænne mistet faren sin, Trond Brænne, fikk han vite at moren var rammet av den alvorlige sykdommen ALS. Noen år senere døde moren, og i samme tidsrom gikk han også gjennom et samlivsbrudd. I kjølvannet av dette isolerte Brænne seg i Berlin, begynte å bygge Lego og bestemte seg for å male hester, noe han i utgangspunktet ikke kunne. Dette resulterte i utstillingen "Mine 50 første" der han stilte ut – og solgte (alle) – femti hester.

  Det er faktisk kun fire personer involverte gjennom hele denne innspillingen. Bendik har spilt inn alle instrumenter og vokal selv hjemme i stua, Bård Ingebrigtsen har mikset det hele, George Tanderø har mastret og Ingrid Aarvik Berge har satt sammen coveret. Som forøvrig er et av hestemaleriene Bendik Brænne selv har malt.

  Bendik Brænnes tre foregående album har alle blitt nominert til Spellemann i klassen country, og både «How to Fake It in America» (2013) og «The Last Great Country Swindle» (2017) vant prisen.

  Bendik har tidligere spilt i ska-bandet No Torso fra Bærum og er en mye brukt studiomusiker. Han har bidratt på en rekke innspillinger med diverse artister, og med det Spellemannvinnende debutalbumet «How To Fake it In America», gikk Bendik Brænne fra å være en anerkjent studiomusiker, til å etablere seg som en av landets mest spennende nye soloartister  

  I 2014 slapp han sitt andre soloalbum, «Do You Know Who I Think I Am». September 2017 ga han ut sin tredje soloplate, T«he Last Great Country Swindle» på sitt eget plateselskap, Bendix. For albumet vant han sin andre Spellemann i klassen country.

  Brænne samarbeider tett med sin eldre bror, Mattis Brænne Wigestrand, på låtskriving. Og begge er de sønner av skuespiller og forfatter Trond Brænne.

  Medvirkende

  Bendik Brænne – vokal, gitar, saxofon og tangenter
  Nikolai Grasaasen – gitar
  Lars Erik Larsen – bass
  Kjetil Jakobsen – trommer
  Didrik Lund – orgel

  Varighet

  2 x 45 minutter + pause

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 295.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender